BCLOSE_Leaderboard.gif

Ontdek de fleet- en mobiliteitsoplossingen van morgen vandaag op Transport & Logistics!

Partner

Bij je wagenpark of truckvloot komt heel wat administratie kijken. Tankkosten, tol, accijnzen, laadkosten voor elektrische wagens … Ze vragen uitgekiende oplossingen. Daarom is het een goed idee te kiezen voor een ervaren partner in fleet management met een uitgebreid Europees netwerk.

Als toonaangevende serviceprovider in fleet en logistiek is DKV Euro Service uitstekend geplaatst om je medewerkers zorgeloos te laten rijden. Kom de diensten van DKV Euro Service ontdekken tijdens Transport & Logistics. Hans Cousserier, Sales Team Manager, laat je hieronder alvast kennismaken met enkele highlights!

EETS

EETS? Deze afkorting staat voor ‘Electronic European Toll System’. Dit systeem zorgt voor een uniforme afrekening voor alle tolheffingen binnen Europa aan de hand van één on-board unit. Samen met Daimler-Benz, T-Systems en Shell heeft DKV het consortium Toll for Europe opgericht. Toll for Europe brengt met de DKV BOX EUROPE een EETS-conforme unit op de markt.

Lees alles over EETS en DKV BOX EUROPE

e-Mobility

Hybride en elektrische wagens raken steeds meer ingeburgerd, zeker in professionele wagenparken. De fiscale, financiële en ecologische voordelen zijn dan ook niet min. Toch kan de afhandeling van laadkosten kopzorgen opleveren, zeker wanneer medewerkers ook thuis opladen.

Hans Cousserier: “Een elektrische wagen wordt hoofdzakelijk thuis opgeladen. Het is voor bedrijven moeilijk om die kosten correct af te rekenen met het personeelslid. Hoeveel kWh is immers echt voor de wagen gebruikt? Daarom hebben we DKV Innogy opgericht. Dat bedrijf plaatst laadboxen bij de werknemers. De kosten worden zo transparant in kaart gebracht. Daarnaast kunnen werknemers laden aan zo’n 40.000 laadpalen over heel Europa. We bieden ook de mogelijkheid om laadpalen op je bedrijfsterrein te installeren. Voor hybride wagens is er uiteraard onze tankkaart. Uiteindelijk krijg je dus het volledige kostenplaatje van het voertuig op één afrekening. Zo heb je meteen zicht op de total cost of ownership van een elektrisch voertuig.”

Ontdek DKV e-Mobility services!

Btw en accijnzen op brandstof terugvorderen

Wie zijn werknemers op de Europese wegen laat rondrijden, betaalt btw op goederen en diensten die in het buitenland zijn aangekocht én accijnzen op brandstof. Die taksen terugvorderen, is noodzakelijk voor een goede cashflow, maar vraagt veel tijd en moeite. “Wij zorgen voor de btw-afhandeling van onze klanten, zowel voor eigen facturen als voor die van derden. Daarbij financieren we de btw voor de klant. Dat bevordert de liquiditeit. Daarnaast vorderen we voor onze Europese klanten accijnzen op diesel terug”, legt Hans Cousserier uit.

Lees alles over DKV REFUND

Energietransitie en big data

Tot slot staat Hans Cousserier stil bij enkele belangrijke trends en evoluties in de fleetmarkt. “Alles zit in een energietransitie. Bij personenwagens zien we een shift naar hybride, elektrisch en CNG. Bij vrachtwagens is dat in mindere mate. Er zijn nog te veel beperkingen op het vlak van actieradius en mogelijkheden om gas te tanken. Elektrisch is nog niet aan de orde voor grote vrachtwagens. In stadsdistributie zal elektriciteit sneller zijn opgang maken. Er zit nu al beweging in, maar de komende jaren zal het snel gaan. Onze fleetoplossingen kunnen we in elk geval snel overzetten naar trucks.”

“Daarnaast wordt data belangrijker. We hebben nu zo’n 2 miljoen kaarten in omloop en 1 miljoen on-board units. Die genereren heel veel data, en er is ook vraag naar manieren om die data inzichtelijk te maken. Daar zullen we dus op inzetten.”

 

Al deze en meer fleetoplossingen in levenden lijve ontdekken? Kom naar de stand van DKV Euro Service op Transport & Logistics, nog tot 17 oktober in Antwerp Expo! Waag je kans op de minigolf en win een leuk gadget!

Meer weten? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder.

Lees ook

Meer weten?

logo DKV Euro Service

Contactinformatie

  • DKV Euro Service
    Walserij 64
    2211 SL Noordwijkerhout
  • +31 (0)252 360 394

Ook interessant

Interessante bedrijven