B Close_banner web.jpg

“Positieve vooruitzichten voor tewerkstelling in transportsector”

Transport

Maar tekort aan geschikte werkkrachten blijft

"De Belgische werkgevers in de transport- en logistieke sector blijven hun personeelsbestand uitbreiden,” zegt Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux. De war for talent blijft wel aanhouden.

Volgens de ManpowerGroup Barometer die midden september 2018 werd gepubliceerd, blijft het klimaat in de transportsector gunstig. Van de bevraagde Belgische werkgevers uit de sector plant 10 procent zijn personeel tegen het einde van het jaar uit te breiden. Slechts 4 procent voorziet  een inkrimping van het personeelsbestand. "Deze positieve trend is aanwezig in de drie gewesten van het land en in zo goed als bijna alle bedrijfssectoren,” aldus Philippe Lacroix.

War for talent in transport en logistiek blijft

De uitdaging blijft om geschikte kandidaten te vinden. Meer dan één Belgische werkgever op drie blijft geconfronteerd met het tekort aan talent. “De vraag is of de 28 'jobs deals' maatregelen van de regering, en de maatregelen in elk van de gewesten, de kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zullen verkleinen.”

Sneller rekruteren

“Toch kunnen we, als we realistisch zijn, een nog fellere talentenoorlog verwachten in tal van sectoren. We stellen op het terrein overigens vast dat de kandidaten meer aanbiedingen krijgen dan vroeger. Werkgevers zullen niet alleen moeten werken aan hun aantrekkingskracht maar ook sneller beslissingen moeten nemen tijdens het rekruteringsproces."

Conclusie: deze vaststelling heeft positieve gevolgen voor de complete waardenketen van transport en logistiek. Bij manier van spreken van expediteur tot heftruckchauffeur.

banner_land_EU_algemeen_vlaggen_300x250px-rev04[1].gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven