BCLOSE_Leaderboard.gif
ASA Surveys inspecties

Van kunst tot experten in schadeclaims en drones: ASA Surveys blaast 30 kaarsjes uit

In 2020 viert ASA Surveys zijn 30e verjaardag. Sinds de start groeide het bedrijf uit tot een internationale toonaangevende speler in expertises bij diverse schadegevallen en wist het zich telkens verder te ontplooien en specialiseren. Managing Director Elie Claeyssens blikt mee terug. 

Het verhaal van ASA Surveys begon toen, grafisch designer en kunstexpert Marie-Thérèse Deleu, in 1990 Advertising and Sponsoring Agency oprichtte. Naast kunstverhuur en het uitvoeren van kunstexpertises, ontwierp ze logo’s en folders voor toonaangevende bedrijven onder meer in Antwerpen en Gent.

Experten in internationale maritieme schadeclaims

Toen enkele jaren later kapitein Martin Claeyssens mee in de zaak stapte, was het tijd voor een aangepaste koers. Huidig Managing Director bij ASA Surveys, Elie Claeyssens: “Mijn vader is kapitein ter lange omvaart en brengt dus zeer specifieke knowhow aan boord. Daarop staken mijn ouders ook van wal met maritieme surveys en doopten ze ASA om tot Advertising and Survey Agency.”

“Het woord survey dekt vele ladingen. In onze branche houdt het in dat we schadegevallen onderzoeken voor verzekeraars of bedrijven”, verklaart Elie. “Zij schakelen ons in, om de omvang en precieze oorzaak van een schadegeval, vast te stellen. Zo breidden we destijds de surveys uit met maritieme expertises, zoals schade aan schepen, ladingen en machines. Sinds 2013 zijn we ook actief in Frankrijk, onder meer in havensteden zoals Duinkerke, Le Havre, Rouen, Calais, Nantes, Marseille, Bordeaux en hebben we kantoren in Montpellier en Saint-Nazaire. Hier focust ASA Surveys vooral op preventie en heavy lift surveys.”

Uitbreiding naar vliegtuig- en dronecrashes

In de loop der jaren bouwde ASA Surveys zijn activiteiten verder uit. Vandaag heeft het bedrijf ook specialisten in schadeafhandeling bij baantransport en schade aan vliegtuigen en drones, zoals Elie Claeyssens zelf. Elie: “Ik studeerde af als ingenieur lucht- en ruimtevaarttechnologie aan de Universiteit van Delft en besloot, na een eerste job bij een andere werkgever, om het bedrijf van mijn ouders te versterken met mijn ervaring en technische bagage rond vliegtuigen. Drones zijn dan weer een van mijn grote passies en ook die kennis wilde ik professioneel inzetten.”

Drones voor inspecties en volumemetingen

In 2014 richtte Elie de dochteronderneming Smart Surveys op. “Door ook drones in te zetten, hebben we ons dienstenaanbod aanzienlijk kunnen uitbreiden” vertelt Elie. “Zo kunnen we met grote nauwkeurigheid volumes opmeten van allerhande bulkgoederen, zoals stapels kolen of andere opgeslagen ertsen. Bijvoorbeeld voor en/of na transport. Met een drone kan dit veel accurater dan met de traditionele methoden. Daarnaast maken drones het ook eenvoudiger om schade op moeilijk bereikbare plaatsen in kaart te brengen. Denk maar aan daken van hoge gebouwen, bruggen, windmolens en kranen.”

Unieke propositie

In 30 jaar tijd is ASA Surveys uitgegroeid tot een internationaal actieve speler met een ruim aanbod en specifieke expertise. “Vandaag bestaat ons team uit gekwalificeerde experten die naast de theoretische kennis ook operationele ervaring kunnen voorleggen. Op die manier garanderen we onze klanten dat elk onderzoek op een objectieve, constructieve, professionele en technisch nauwkeurige manier uitgevoerd wordt.

Meer weten over ASA Surveys of hun diensten? Check de website of stel je vraag via het contactformulier hieronder!

 

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en ASA Surveys

Meer weten?

ASA NV Logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • ASA Surveys

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials