Versie 3 B-Close.gif

Voice picking: jouw garantie op een efficiënt magazijn

Maak jij dagelijks gebruik van een distributiecentrum of magazijn. Denk je erover om een voice picking systeem te gebruiken voor jouw logistieke activiteiten ? Aarzel dan niet langer en zet vandaag nog de stap. Voice picking verhoogt de nauwkeurigheid en productiviteit. De winst die je realiseert bij de order picking is groot!

Wat is voice picking?

Bij voice picking heeft elke magazijnmedewerker een voice terminal en headset met microfoon. De orderpicker krijgt via de headset gesproken instructies over de locatie van een artikel. Ter plaatse aangekomen, spreekt hij een controlegetal in ter bevestiging van de juiste locatie. Vervolgens geeft het systeem aan hoeveel eenheden de orderpicker moet ophalen.

De voordelen van voice picking

Een voice picking oplossing van CaptureTech kan je gebruiken voor verschillende doeleinden gebruiken. De meeste winst valt echter te rapen bij de orderpicking. We sommen voor jou kort de belangrijkste voordelen op:

  1. Aanzienlijke foutreductie
  2. Grote tijdswinst (10-15% sneller dan papier en 15%-25% sneller dan barcode scanning)
  3. Toegenomen productiviteit
  4. Twee handen vrij
  5. Kostenbesparing
  6. Beperkte training nodig
  7. Aangetoonde gezondheidswinst

Voor welk soort magazijn is voice picking de beste keuze?

Voice picking kan je inzetten op vrijwel alle plaatsen waar logistieke processen plaatsvinden. Heb je een kleiner magazijn of juist een groot distributiecentrum? Een doorvoermagazijn, een webshop of een groothandel? Dan is voice picking voor geschikt voor jou.

Welke software is geschikt?

Jouw voice picking technologie sluit perfect aan bij jouw warehousemanagement systeem (WMS). Ben je tevreden over jouw WMS? Overweeg je overstap naar Holon-systeem van CaptureTech of een update ervan? In beide gevallen garandeert CaptureTech een naadloze connectie tussen jouw voice-oplossing en jouw WMS.

Jouw return on investment berekend

Aan elke investering hangt natuurlijk een prijskaartje. Een voice picking oplossing verdient zich echter snel terug. De return on investment ervan bedraagt vaak minder dan tien maanden. Dit is het geval voor zowel grote als kleine magazijnen.

CaptureTech bewijst deze ROI met haar beproefde DC walkthrough van jouw distributiecentrum of magazijn, inclusief ROI-calculatie. Deze walkthrough gaat gepaard met een analyse van jouw warehousing processen en een vergelijking van de kosten jouw huidige operatie met die van een voice-systeem. Dit resulteert in een advies en een calculatie van jouw ROI inclusief de terugverdientijd.

Voice picking systemen maken jouw bedrijf klaar voor de toekomst! Overtuigd? Of toch nog vragen? Laat dan van je horen via onderstaand invulformulier.

Lees ook:

Logistieke automatisering garandeert handenvrij en foutloos werk

Slim sleutelbeheer in Limburgs ziekenhuis

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en CaptureTech

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • CaptureTech

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials