B Close_banner web.jpg

Drie technologieën voor een duurzaam magazijn

Partner

Streeft je bedrijf ook naar meer duurzaamheid in het magazijn? Dan helpen nieuwe technologieën je vaak verder. In dit artikel stellen we 3 technologieën voor, die voor veel bedrijven een oplossing kunnen bieden.

1. Watertechnologie: voor duurzame reiniging

Wil je duurzaam kunnen reinigen of desinfecteren, dan biedt Orbio een sterke oplossing. Deze nieuwe technologie zet ter plaatse water en zout om in duurzaam reinigingsmiddel en desinfectiemiddel. Niet alleen worden hierdoor geen schadelijke detergenten gebruikt, je kan de afvalberg van je bedrijf beduidend doen slinken aangezien er niet langer individuele verpakkingen nodig zijn. Deze technologie is erg interessant en veilig voor de voedings- en zorgsector. Orbio is eenvoudig in onderhoud en gebruik, en zorgt ervoor dat je de kosten kan terugdringen omdat je geen dure producten meer moet aankopen.

In dit artikel ontdek je waarom ook Casa voor een Orbio-unit koos: “Willen we onze automatische trucks optimaal laten renderen, dan is goede hygiëne van het grootste belang.”

2. Emissievrije energie bij heftrucks

Vorig jaar breidde Linde, een A-merk van heftrucks, hun aantal beschikbare modellen met lithium-ion batterij drastisch uit. Dit maakt dat vandaag bijna elke Linde-truck kan geleverd worden met deze duurzame batterij: niet alleen elektrische heftrucks, maar ook elektrische transpalletten, reachtrucks, stapelaars, orderpicktrucks en smallegangentrucks.

Batterijwisselingen bij heftrucks of magazijntrucks kunnen doorgaans voor de nodige problemen zorgen. Ze kosten geld, ruimte en tijd. Met de lithium-ion batterijen is er nu een duurzaam alternatief voorhanden. Niet alleen zorgen deze onderhoudsvriendelijke accu’s voor meer productiviteit, bovendien neemt de kans op schade aan een batterij of lader aanzienlijk af.

Met deze technologie zijn er geen batterijwissels en onderhoud meer nodig. Dit kan een grote winst opleveren in tijd en opslagruimte. Doordat de krachtige batterijen geen last hebben van inwendige weerstand, gaat ook nauwelijks capaciteit verloren - in tegenstelling tot de conventionele loodzuuraccu’s. Dankzij de snelle laadtijd zijn de trucks bovendien 24/7 inzetbaar.

Alle informatie op een rijtje? Ontdek hier alles over de lithium-ion batterijen. 

3. Brandstofsceltechnologie: duurzame krachtbron

Eén van de belangrijkste vragen voor je magazijn is en blijft: “Welk type truckaandrijving past het beste bij mijn specifieke toepassingen?” Een vraag die steeds afhangt van je situatie en omstandigheden.

Toch wordt alsmaar vaker gekozen voor de brandstofceltechnologie. Omdat brandstofcellen geen schadelijke stoffen voortbrengen, vormen ze een zeer duurzame krachtbron. De energie wordt opgewekt door een chemische reactie van zuurstof met waterstof, die onverminderd wordt doorgegeven aan een ingebouwde lithium-ion batterij.

Het resultaat is een krachtige, emmissievrije aandrijving die ook in afgesloten ruimtes en hygiënegevoelige sectoren kan worden ingezet. Bovendien neemt een volledige tankbeurt nauwelijks 3 minuten in beslag, wat maakt dat je trucks nagenoeg voortdurend inzetbaar zijn.

Vandaag kan deze technologie al op 80% van het gamma van Linde Material Handling  worden toegepast, waaronder ook op de Linde Roadster.

Heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in.

Lees ook

Meer weten?

Contactinformatie

  • Motrac Handling & Cleaning
    Noorderlaan 612
    2030 Antwerpen
  • +32 3 360 11 11

Ook interessant

Interessante bedrijven