Versie 3 B-Close.gif
Approved Truck programma

Hoe vind je een tweedehands heftruck zonder risico op een foute koop?

Steeds meer bedrijven kiezen bewust voor het gebruik van tweedehands heftrucks. Een jong bedrijf dat zich nog geen grote investering kan veroorloven, een gespecialiseerde zaak met zeer uiteenlopende nichetaken of een grote speler die haar vloot wil versterken: in veel situaties bieden tweedehands heftrucks de perfecte oplossing.

Een tweedehands truck aankopen houdt echter bepaalde risico’s in. Je weet nooit wat je in huis haalt, toch?

Gebruikte heftrucks: hoe een risicovrije oplossing vinden?

Bij Motrac zijn ze gespecialiseerd in het hernieuwen van gebruikte trucks. Hiervoor hanteren ze het ‘Approved Truck’ programma: een internationaal gestandaardiseerd vernieuwingsproces dat de kwaliteit garandeert van elke tweedehands heftruck. Zoek je een risicovrije oplossing, dan vormen de Approved Trucks een zeer betrouwbare optie.

Welke heftrucks komen in aanmerking?

Zeker niet alle trucks worden opnieuw verkocht. De Approved Trucks van Motrac zijn meestal geretourneerde trucks van hun eigen verhuurvloten die van begin af aan onderhouden werden door professionele techniekers. Alleen de trucks die aan de internationale normen voldoen, worden geselecteerd voor het vernieuwingsprogramma.

Hoe verloopt het vernieuwingsprogramma?

1. Controle bij aankomst

Bij aankomst voeren gekwalificeerde monteurs zowel visuele als functionele inspecties uit op alle systemen en componenten. Ook de hefmechanismen en motoren worden gedetailleerd getest. Nadien selecteren de monteurs de onderdelen die verdere inspectie nodig hebben.

2. Uitvoerige inspectie

Een opgeleid technicus beoordeelt of de truck al dan niet geschikt is om deel te nemen aan het vernieuwingsprogramma. Wordt een truck goedgekeurd, dan worden alle mechanische, elektrische en veiligheidsonderdelen grondig gecontroleerd. De batterij en de motor worden uitgebreid getest en vernieuwd indien ze niet slagen voor de test. In deze fase wordt ook bepaald welke onderdelen vervangen moeten worden, waarbij enkel originele Linde reservestukken worden gebruikt.

3. Vernieuwingsproces

De machines worden bewerkt volgens de internationale normen. Dit gestandaardiseerde proces garandeert dezelfde hoge productkwaliteit voor elke Approved Truck.

4. Controle voorafgaand aan levering

Aan het einde van het programma is er een uitvoerige eindinspectie. Slaagt de truck hierin, dan wordt het kwaliteitskeurmerk ‘Approved by Linde’ toegekend. Dit onderscheidt de Approved Trucks van andere tweedehands aanbiedingen op de markt. Bij elke truck worden Approved- en veiligheidscertificaten geleverd waarmee de kwaliteit en de volledige naleving van de EU-regelgeving worden gegarandeerd.

Wil je meer weten? Vul dan onderstaand formulier in en krijg rechtstreeks advies van een expert ter zake.

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Motrac

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Motrac
  • Noorderlaan 612
    2030 Antwerpen
  • +32 3 360 11 11

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials