B Close_banner web.jpg
Warehouse automatisering

Is je warehouse klaar voor de toekomst?

Sponsored

Geautomatiseerde voertuigen kunnen logistieke processen sterk optimaliseren. Is ook jouw warehouse (magazijn) gebaat bij een geautomatiseerde aanpak? Benut je bedrijf alle mogelijkheden en ben je klaar voor de toekomst? Dit artikel helpt je op weg in de wereld van automatisering.

Warehouse automatisering: wat houdt het in?

Automatiseren… voor bedrijven die willen groeien is het niet meer weg te denken. De behoefte om sneller, veiliger en efficiënter te werken neemt alsmaar toe. Denk bv. maar aan het stijgend aantal bestellingen via webshops.

Warehouse automatisering betekent dat fysieke arbeid (deels of volledig) wordt overgenomen door geautomatiseerde processen, software en zelfsturende machines en trucks. Niet alleen betekent het een enorme vooruitgang voor bestaande risico’s en kosten, bovendien maakt het je bedrijf volledig ‘future-proof’.

Wanneer is automatiseren zinvol?

Zoals steeds geldt ook hier: stilstaan is achteruitgaan. Automatisering biedt enorme oplossingen voor de hoge arbeidskosten. Enkele concrete voordelen:

 • Je werkzaamheden kunnen 24/7 doorgaan.
 • Het aantal fouten bij het orderverzamelen neemt af.
 • Kortere doorlooptijden.
 • Minder schadegevallen.
 • Meer veiligheid op de werkvloer.

Dit alles maakt je bedrijf klaar voor de toekomst.

Waarom kiezen voor AGV’s (Automatisch Gestuurde Voertuigen)?

Eén van de slimste oplossingen voor automatisatie vinden we in Automatisch Gestuurde Voertuigen (AGV’s). AGV’s kan je zowel automatisch als manueel gebruiken. Enkele voordelen:

 • 98% van de tijd inzetbaar.
 • Uiterst veilig voor personeel en omgeving.
 • Gaan langer mee dan manueel bestuurde trucks.
 • Zijn schaalbaar en vereisen nagenoeg geen aangepaste infrastructuur.
 • Snelle installatie en makkelijk updaten naar veranderende werkomgevingen.
 • Veroorzaken geen schade.

Door al deze voordelen ondervinden veel bedrijven een terugverdientijd van amper 2 jaar.

2 nieuwe AGV-modellen

Recent kwamen 2 nieuwe AGV-modellen uit:R-Matic, reachheftruck met hefhoogte tot 10m

De C-Matic is een Automated Guided Cart. Met een simpele druk op de knop brengt hij onderdelen naar de juiste plaats en kan hij naar de gewenste locatie worden geroepen. Zeer flexibel te integreren in elke infrastructuur!

Daarnaast is er de R-Matic: een geautomatiseerde Reachtruck met hefhoogte van 10m en een hefvermogen tot 1,6 ton. Dankzij zijn sensoren en camera’s worden goederen steeds 100% correct geladen. Het slimme navigatiesysteem zorgt ervoor dat de truck steeds snel en zonder ongevallen zijn bestemming bereikt.

Automatiseren? Hoe pak je dit slim aan?

Elke onderneming is uniek. Hoe en wat je automatiseert is afhankelijk van uw activiteiten, de investeringsmogelijkheden en wat je wil bereiken. Denk je aan automatisering, haal dan gespecialiseerde kennis in huis. Deze investering kan immers de toekomst van je warehouse bepalen.

Dé slimste oplossing is kiezen voor een totaalleverancier die vertrekt vanuit jouw specifieke behoeften en noden. Zo is er Motrac Handling & Cleaning: een one-stop shop voor warehouse-oplossingen en -inrichting. Dankzij hun gespecialiseerde kennis krijg je concreet advies over de juiste inzet van geautomatiseerde opslag, orderpicken en goederentransport op maat van je zaak.

Heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in.

Meer weten?

Contactinformatie

 • Motrac Handling & Cleaning
  Noorderlaan 612
  2030 Antwerpen
 • +32 3 360 11 11

Ook interessant

Interessante bedrijven