BCLOSE_Leaderboard.gif
Erik Leysen winnaar Love2Truck

Wie is de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van het land?

De meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België? Dat is dit jaar Erik Leysen uit Retie geworden. Hij won de wedstrijd Love2Truck, een initiatief gesteund door bedrijven die zich engageren in en voor de transportwereld. Erik kreeg de trofee overhandigd door Marijn Devalck, alias Balthazar Boma. De coronacrisis zorgde ervoor dat ook deze uitreiking minder groots werd dan gepland, maar Erik blijft even trots op deze overwinning.

Love2Truck: het beroep van vrachtwagenchauffeur in the picture

Een 10-tal bedrijven uit de transportsector lanceerden de campagne ‘Love2Truck’ en moedigden kandidaten aan om zich in te schrijven met hun persoonlijk verhaal. De bedoeling was om zo veel mogelijk gepassioneerde chauffeurs te vinden die hun verhaal wilden delen. Daarnaast wilde men dankzij al die positieve verhalen mensen warm maken voor het beroep van vrachtwagenchauffeur.

5 finalisten waren in de running voor de felbegeerde titel van meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België. Na een stemming werd Erik Leysen dé winnaar:

“Ik ben enorm blij met deze erkenning. Ik ben vooral tevreden met de aandacht die dit initiatief oplevert voor de hele transportsector en ons mooi beroep. Zelf neem ik met veel plezier de taak van ambassadeur op me, en blijf ik doen waar ik mee bezig was: me volop inzetten voor de verkeersveiligheid.”

Een welverdiende trofee voor Erik

Erik is al meer dan 30 jaar vrachtwagenchauffeur, waarvan 12 jaar bij Van Moer Logistics. De liefde voor het beroep zit in de familie, ook zijn zoon is al 4 jaar chauffeur. ’s Ochtends vroeg op pad gaan, onderweg genieten van mooie uitzichten en al die blije gezichten zien bij de leveringen. Vrachtwagenchauffeur is niet zomaar een job voor Erik, maar echt zijn hobby.

Een hobby waarin hij een enorme gedrevenheid laat zien, vooral wat zijn 2 passies verkeersveiligheid en opleiden betreft. Verkeersveiligheid is een rode draad door heel mijn rijdend bestaan”, aldus Erik. Als driver instructor zet hij zich in voor nog veiliger rijgedrag en hij ondersteunt ook zoveel mogelijk acties rond veiligheid. Hij ijvert er als syndicaal afgevaardigde ook altijd voor dat er zoveel mogelijk veiligheidsopties op nieuwe trucks worden genomen door de werkgever.

Nikki Feyen, preventieadviseur bij Van Moer Logistics, is duidelijk: “Erik verdient deze trofee echt! Hij is een voorbeeldchauffeur, hij is ondernemend, een boegbeeld van verschillende campagnes (TruckVeilig, beloofd.be) en hij geeft op vrijwillige basis les over dode hoek.”

Bekijk hier de uitreiking van de Love2Truck award tijdens de Passion4Trucks Roadshow

Waarom staat Go4Logistics achter deze campagne?

Go4Logistics is één van de sponsors van dit initiatief. Zij bieden met Go4TMS een softwareoplossing aan om transport en logistiek zo efficiënt mogelijk te beheren. Zij voelen zich uiteraard nauw betrokken bij de sector en merken ook dat er een nijpend tekort is aan vrachtwagenchauffeurs. Een campagne die het beroep van vrachtwagenchauffeur extra in the picture zet? Daar staan zij dan ook volledig achter! Kom alles te weten over dit prachtig beroep, laat je vooroordelen varen en kruip net zoals Erik met trots achter het stuur.

Wil je meer weten over de oplossingen van Go4Logistics of de campagne Love2Truck die zij sponsoren? Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Go4Logistics

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Go4Logistics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials