Versie 3 B-Close.gif

Zetes zorgt overal op je site voor prima wifi, ook bij -21°

Is de wifi op je bedrijf te traag, laat de verbinding het soms afweten of is die er nauwelijks in bepaalde uithoeken van je magazijn? Zetes zoekt met een grondige site survey uit hoe je wifi netwerk precies presteert en zorgt voor een veilige en snelle draadloze netwerkinfrastructuur. Zoals bij Agristo bijvoorbeeld, een van de grootste producenten van diepgevroren aardappelproducten, waar de wifi ook bij -21° prima moet werken.

Wifi in industriële omgevingen

Agristo had nood aan een betere wifiverbinding in de kantoren maar ook in de opslagruimten en in de diepvriesmagazijnen. Voor het gebruik van de handheldscanners moet die snel zijn, uitbreidbaar en eenvoudig te beheren.

Zetes installeerde bij Agristo de wifitechnologie van fabrikant Extreme Networks. Deze gedijt goed in industriële omgevingen. Er kwamen meer dan 300 antennes - 4 verschillende modellen - en voor het beheer van de infrastructuur opteerde Zetes voor een migratie van de meerdere hardware controllers naar 1 virtuele wlan controller.

Stabiele wifiverbinding, ook bij vriestemperaturen

Agristo bereikte hiermee een prima en stabiele draadloze verbinding in al zijn bedrijfsgebouwen. Met de overstap naar SAP nam Agristo afscheid van zijn RF-scanners. Het bedrijf plaatste nieuwe Honeywell terminals op zijn vorkheftrucks. Deze kunnen eenvoudig geconnecteerd worden met het netwerk en zijn er volledig compatibel mee, ook bij vriestemperaturen van -21°. Dankzij de sterke, draadloze wifi maken ze naadloos verbinding met de ERP-software.


Draadloze netwerken voor logistieke omgevingen

“De experten van Zetes hebben veel kennis van logistieke oplossingen zoals terminals en van draadloze netwerken voor logistieke en kantooromgevingen. Zetes begon met een analyse van onze verschillende vestigingen en adviseerde ons vervolgens over het type en aantal access points. De belangrijkste vereiste voor ons was dat het netwerk redundant diende uitgevoerd te worden”, vertelt Thijs Naessens, ICT Infrastructure Manager bij Agristo.

Zetes raadde de technologie van Extreme Networks aan. Extreme maakte in het verleden deel uit van de Motorola Groep en heeft veel ervaring met roaming en met het lezen van terminals zoals polsscanners of barcodelezers. De technologie werkt niet alleen in klassieke opslagmagazijnen en kantoren, maar ook in de productieomgevingen én met name het diepvriesmagazijn, tot wel -21°C.

Nieuwe, virtuele netwerkcontroller

Operatoren krijgen nu een tablet of ruggedized toestel om hun taken mobiel te registreren. De vaste bedienposten werden vervangen door een gevirtualiseerde controller op nieuwe hardware in het hoofdkantoor in Wielsbeke. Die nieuwe, virtuele netwerkcontroller maakt verbinding met de antennes in de 4 vestigingen alsook in de verkoopkantoren. Het team kan het draadloze netwerk nu veel gemakkelijker segmenteren en beheren.

Lees ook: Kiezen voor fully managed services van Zetes.

Nood aan een site survey omdat je wifi verbinding beter moet kunnen presteren? Contacteer Zetes.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Zetes

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Zetes
  • Rue de Strasbourg 3
    1130 Brussel
  • +32 (0)2 728 37 11

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials