Ambachtelijk brood met lokale ingrediënten

Marketing & Sales

The Bakery, de bakkerij gevestigd op de site van stadsbrouwerij De Koninck, is tot ver in de omtrek bekend voor zijn authentiek en ambachtelijk gebakken zuurdesembrood. Het brood wordt ter plaatse gebakken, in het open atelier, zodat iedereen dat kan zien. The Bakery gebruikt alleen ingrediënten van lokale producenten, die met veel zorg geselecteerd worden.

Kenney Van Hoorick van The Bakery besteedt veel aandacht aan de selectie van zijn ingrediënten. Hij vertelt dat hij alleen met pure, lokale producten werkt. Voor zijn bloem werkt hij nauw samen met Molens Dedobbeleer in Halle:

Zuurdesembrood met granen van bij ons

“Molens Dedobbeleer werkt volgens een echte familietraditie en koopt zijn granen vooral aan van Belgische boeren. Slechts een paar soorten graan komen uit Frankrijk. Het gaat dan om soorten die bij ons niet verkrijgbaar zijn.”

De bakker maakt ook regelmatig samen met de molenaar een selectie granen op maat: “Willen wij een bloemsoort die iets donkerder van kleur is, of met bepaalde granen erin verwerkt, dat is allemaal mogelijk. De molen beschikt ook over een bakkerij waar we de mengsels kunnen testen en eventueel bijsturen.”

Confituren en sappen van de kust

De confituren en fruitsappen van The Bakery komen van De Zoete Polder uit Knokke.

“Ook daar kunnen we rekenen op een eigen, ambachtelijke productie, heel puur en natuurlijk, zonder dat de sappen en confituren bewerkt worden.”

Ambachtelijk brood bakken op traditionele wijze

Het ambachtelijke productieproces van het brood van The Bakery kan u vanuit de winkel volgen via het open atelier.

Kenney Van Hoorick: “We hebben geen geheimen voor onze klanten. Dat ze ons bezig zien, geeft ook een bepaalde connectie. Vaak schrikken onze klanten ervan dat we zo traditioneel te werk gaan.”

The Bakery werkt vooral met zuurdesem. Zo’n brood moet na het kneden 34 tot 36 uur rijpen, waardoor het brood zijn rijke smaak krijgt.

Het ambachtelijk gebakken brood van The Bakery vind je in de winkel op de site van brouwerij De Koninck in de Boomgaardstraat 1 in Antwerpen. The Bakery huist in een prachtig geklasseerd pand van 1833. Op maandag is het ambachtelijk brood ook verkrijgbaar bij koffiebar Kornél in de Sint-Lambertusstraat 1 in Berchem. Binnen afzienbare tijd komt er nog een broodpunt bij in Deurne.

The Bakery werkt ook regelmatig samen met traiteur Cole in de Korte Altaarstraat in Antwerpen en levert regelmatig aan sterrenrestaurant Oak in Gent.

Meer info? Contacteer The Bakery.

Lees ook: The Bakery (+ De Koninck): puur, ambachtelijk brood met een twist.

KMODYNAMOO - rectangle202003.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials