Business gifts

Relatiegeschenken? Niet alleen met kerst en eindejaar

Business Gifts & Relatiegeschenken

Tips voor de juiste business gifts voor klanten, werknemers en andere relaties

Bij het woord ‘relatiegeschenk’ denken velen nog automatisch aan het einde van het jaar. Dat is inderdaad een typische periode waarin cadeaus worden uitgewisseld, maar eigenlijk kan je het hele jaar door je appreciatie voor je klanten, werknemers, partners,… laten blijken. Er zijn daarnaast tal van interessante gelegenheden om je relaties een geschenk te geven, denk aan de lancering van een nieuw product of een nieuwe dienst, aan een congres of een seminarie dat je organiseert of aan een klantendag die je inricht. Deze tips helpen je om voor de juiste doelgroep het juiste geschenk uit te kiezen.

Tip 1: Het doel van het relatiegeschenk

Voor je een keuze maakt, denk je best na over het doel dat je met je business gift beoogt. Wil je je eigen naamsbekendheid vergroten of die van je merk, bij bestaande klanten of bij potentiële nieuwe klanten? Of wil je meer verkopen realiseren? Fungeert je business gift als marketing- of promotiemiddel, dan is het een goed idee om een meetbaar doel uit te werken.

Tip 2: Een representatief bedrijfsgeschenk

Zorg ervoor dat je business gift je bedrijf, product of dienst goed representeert en probeer een origineel geschenk te geven of een geschenk dat nauw aansluit bij de corebusiness van je klanten. Ze zullen aangenaam verrast zijn.

Tip 3: Logo of geen logo?

Wil je tegelijkertijd reclame maken voor je bedrijf? Laat je relatiegeschenken dan bedrukken met je logo, je slogan of je kleuren.

Tip 4: In de juiste verpakking

Zeker zo belangrijk als het geschenk zelf is de verpakking. Besteed daar zorg aan. Ook de verpakking is representatief voor je bedrijf.

Tip 5: Online bestellen? Vraag stalen aan

Bestel je je relatiegeschenken online? Vraag dan eerst stalen aan zodat je kan zien of het geschenk of het gadget voldoet aan je verwachtingen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Tip 6: Online bestellen? Houd de levertijd in de gaten

Bij een online bestelling is het belangrijk dat je goed controleert wanneer de producten geleverd gaan worden. Je wil er niet aan denken dat je relatiegeschenken na je klantendag afgezet worden…

Tip 7: Vier je verjaardagen en jubilea met een cadeau

Vier je als bedrijf een verjaardag of een jubileum of heb je een groot project tot een goed einde gebracht? Je werknemers zullen het zeer appreciëren wanneer je hen bedenkt met een mooi geschenk.

Op zoek naar originele relatiegeschenken en business gifts?

animation RewardU 2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials