Catering als tool om klanten te overtuigen voor je bedrijfsevent

Marketing & Sales

Een bedrijfsevent organiseren kan stressvol zijn, want een event kan je maken of kraken. Catering is een belangrijk onderdeel van je feestje. Maar hoe pak je dit aan? Als je voor professionele partner gaat, welke soort catering neem je het best voor je bedrijfsevent?

Wat doet een cateraar?

Welke soorten catering zijn er?

Redenen om voor een professionele partner te gaan

Zijn cateringkosten fiscaal aftrekbaar?

Wat doet een cateraar?

Een cateraar is een beroep of bedrijfstak waarbij je dranken en etenswaren kan bestellen. Je vindt catering op verschillende plaatsen terug. Denk aan ziekenhuizen, scholen, gevangenissen, maar ook in het bedrijfsleven duiken cateraars regelmatig op.

Het doelpubliek van een cateraar zijn grotere groepen. Daarom zal je vaak alleen maar voor zulke groepen producten kunnen bestellen bij cateraars. Niet alleen voorziet een cateraar dranken en etenswaren, ook nemen zij een deel van de organisatie uit handen.

Welke soorten catering zijn er?

Er zijn verschillende soorten cateraars met een eigen specialisatie in een andere niche.

In-house catering

De in-house cateraar is verantwoordelijk voor het onderhouden, aanvullen en bemannen van een bedrijfsrestaurant. Je vindt deze vorm van catering daarnaast terug in scholen.

Contractcatering

De grootste sector van contractcatering is veruit de bedrijfscatering. Dat komt omdat deze sector ervan profiteert dat veel bedrijven hun activiteiten gaan uitbesteden.

Partycatering

De partycateraar zorgt niet alleen voor lekkere hapjes en drankjes tijdens het feest, hij voorziet de garderobe, barren, licht en geluid. Zie hem als evenementbrede ontwerper.

Crew & film catering

Het voorzien van de maaltijden voor een film crew, het personeel van een event.

Traiteur

Een traiteur is een cateraar die producten klaarmaakt in zijn productieruimte en deze vervolgens verkoopt in zijn eigen winkel. Daar kan je kant en klare gerechten afhalen. Vaak kiezen traiteurs hun eigen kookstijl: afhankelijk van je voorkeuren kies je er een.

Redenen om voor een professionele partner te gaan

Er zijn een aantal redenen om samen te werken met een professionele partner die de catering voor je bedrijfsevent in goede banen leidt. We sommen de 5 voornaamste op.

1. Geschikte locatie

Wanneer je zelf de organisatie voor je rekening neemt, verval je algauw in de voor de hand liggende locaties. Wees origineel en kom creatief uit de hoek, denk hierbij aan:

 • een makkelijk bereikbare locatie,
 • voldoende parkeergelegenheid,
 • aangepaste ruimte,
 • juiste aankleding: wanden, doeken, geluid, licht, meubilair,
 • multimedia en sterke wifi.

2. Heerlijke catering

Een geslaagd bedrijfsevent, met heerlijke catering, gaat nog lang over de tong. Wie zijn klanten wil verrassen en hun verwachtingen wil overtreffen, heeft baat bij een cateraar.

Tip: check op voorhand of je cateraar op verplaatsing kan werken.

3. Passende omkadering

Elk detail van je organisatie is van essentieel belang. Wil je graag alles zelf doen, zorg er dan voor dat je niets vergeet en overal rekening mee houdt. Lijkt je dit toch teveel, waarom zou je het dan niet uitbesteden aan een professionele partner?

Enkele voorbeelden van dergelijke details:

 • je save-the-date
 • je uitnodiging
 • je sprekers
 • je muziek
 • je activiteiten
 • de goodiebag
 • het bedankje achteraf

4. Gestroomlijnde planning

Diegene die instaat voor de catering van je bedrijfsevent zal beschikken over een draaiboek. Dit draaiboek vormt een gestroomlijnde planning, waarin je een tijdsplanning, tafelschikking, taakverdeling en to-dolijst terugvindt.

5. Echte meerwaarde

Kortom: een professionele partner is een echte meerwaarde voor de catering van je bedrijfsevent. Dit komt omdat zij mogelijkheden kunnen bieden waaraan je zelf nog niet eens had gedacht. Niet alleen ondersteunen zij je bij de voorbereiding, tevens geven zij tips en zorgen zij er tijdens het event achter de schermen voor dat alles perfect verloopt.

Zijn cateringkosten fiscaal aftrekbaar?

Tijdens vergaderingen rond steunmaatregelen voor de coronacrisis werd het voorstel voor verhoogde fiscale aftrek voor receptiekosten niet van tafel geveegd. Gedane kosten die verbonden zijn aan de organisatie van evenementen en catering zouden voor de periode van 8 juni 2020 en 31 december 2020 100% fiscaal aftrekbaar zijn.

Na deze datum zullen cateringkosten voor slechts 50% fiscaal aftrekbaar zijn.

Lees ook:

Van meeting tot incentive: combineer werk en tafelen voor een topresultaat

KMODYNAMOO - rectangle202003.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials