Saillart zorgt voor een unieke winterse culinaire ervaring

5 manieren om van je winterse receptie een onvergetelijke ervaring te maken

Sponsored

Ook tijdens je recepties in de winter kan je je gasten verwennen met creatieve catering. Typische seizoensproducten, unieke settings, klassiekers of een trendy concept: kies voor een totaalbeleving!

Een verrassende winterse catering

Wanneer je een receptie of diner organiseert in de koude wintermaanden, hoef je niet per se voor een standaardoptie te kiezen. Je kan je gasten ook gastronomisch verwennen met een winterse totaalbeleving op basis van typische seizoensproducten, verrassende ingrediënten en een unieke locatie, inclusief aangepaste kostuums en rekwisieten van de catering. Binnen zo’n setting kan je vervolgens nog kiezen uit cateringformules die ondertussen klassiekers geworden zijn, ofwel opteren voor nieuwe en trendy concepten. In dit artikel maken we kennis met enkele van die formules. Een goede cateraar zoekt mee naar een invulling op jouw maat.

  • Shared dinner

Food sharing is hip. Familie, vrienden of collega’s zitten samen rond de tafel en delen verschillende gerechten. Wanneer je van de verschillende hapjes wil proeven, ontstaat er spontaan interactie met de andere tafelgasten. Ook in de winter kan je perfect genieten van fingerfood, hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts om in een ongedwongen sfeer te delen met elkaar.

  • Winterbarbecue

Een barbecue tijdens de winter? Natuurlijk! De winterbarbecue is de laatste jaren aan een stevige opmars bezig. Het gezellig knetterende vuur en de onmiskenbare smaak van gegrilld eten warmen je gasten meteen op. Naast de vertrouwde hoofdgerechten geniet je van creatieve hapjes, soep en desserts recht van de grill.

  • Gourmet en kaasfondue

Een echte winterklassieker die al op heel wat feesten present tekende, maar in combinatie met bijvoorbeeld food sharing een frisse toets krijgt. Geniet van heerlijk gebakken stukken vlees of vis en van allerlei verrassende ingrediënten die je in authentieke kazen dompelt. Gourmet en kaasfondue brengen je gasten gezellig rond de tafel en vallen gegarandeerd in de smaak.

  • Winterbuffet

Wie een grote groep gasten verwacht of gewoon van een uitgebreid gamma aan lekkers wil proeven, kiest voor een buffet met seizoensgebonden specialiteiten. Stevige soep, wild, vergeten wintergroenten, vlees en gerechten uit de Alpen … Ze brengen iedereen in een warme stemming én er is voor ieder wat wils.

  • Seated dinner en walking dinner

Ook een vertrouwde formule kan je een eigentijdse en winterse toets geven. In een aangepaste setting en met een uitgelezen selectie gerechten wanen je gasten zich meteen op vakantie in een feeëriek besneeuwd landschap. Een walking dinner maakt gesprekken met verschillende gasten mogelijk, terwijl je al zittend gezellig kunt keuvelen met je tafelgasten.

Culinair genieten en beleven, ook in de winter

Met een uniek aanbod voor in de winter maakt Saillart je evenementen tijdens de koudste dagen van het jaar een lekkere en gezellige totaalbeleving. Dankzij een combinatie van nieuwe, trendy concepten en enkele winterse klassiekers heeft Saillart vast een formule die helemaal bij jouw bedrijf of evenement past. Ontdek het overheerlijke aanbod in de winterfolder van Saillart, of vraag meer informatie via het formulier hieronder.

Lees meer

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven