Een gezonde en lichte zakenlunch verhoogt je productiviteit

Catering

Tips voor een gezonde levensstijl op restaurant

Copieuze zakenlunches behoren definitief tot het verleden. Een nieuwe eet- en vergadercultuur met een gezondere levensstijl verhoogt je productiviteit. En het komt erop aan dit vol te houden.

In de jaren ’80 tot midden ’90 vierden de copieuze zakenlunches hoogtij. Zakendeals werden toen nog vaak in sterrenrestaurants beklonken met degustatiemenu’s, pousse-café en een dikke sigaar. Al gauw was men vertrokken voor minstens drie à vier uren... Waarna de productiviteit diezelfde namiddag ver te zoeken was.

De kentering kwam eind de jaren ’90

  1. Restaurantkosten waren vanaf dan niet meer 100% fiscaal aftrekbaar: vele zakenlui ruilden het bezoek aan het meersterrenrestaurant in voor minder sterren.
  2. Sommige ondernemingen openden hun eigen bedrijfsrestaurant: deals werden niet meer in restaurants gesloten maar op kantoor.
  3. Een nieuwe eetcultuur deed zijn intrede: lekkere, lichtverteerbare en gezonde gerechten.

Tips om een gezonde levensstijl op restaurant vol te houden

Als je een zakenlunch hebt, kies dan een restaurant dat gezonde, lichte maaltijden aanbiedt.
Wij geven alvast enkele tips voor een gezonde zakenlunch die je lijn helpt behouden.

1. Drank

Beperk, of beter nog, vermijd alcohol. Als je van bubbels houdt…, is er spuitwater. En vind je alleen water bij je maaltijd te sober, beperk je dan tot één glas aperitief, of wijn of bier. Alcohol bevat veel calorieën. Ga uit van minimum 150 kcal per glas. Alcohol bevat geen essentiële voedingsstoffen en is dus een dikmaker bij uitstek. Bovendien maakt alcohol je loom. Als je een zakelijk gesprek hebt tijdens een lunch moet je je hoofd erbij houden.

2. Maaltijd

Hoe meer gangen, hoe meer calorieën. Verschillende restaurants bieden vaste formules aan voor de lunch, bijvoorbeeld met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Check of je calorierijke desserts kan vervangen door een stuk vers fruit. Of houd het bij koffie of thee. Indien je moet kiezen tussen een voor- of nagerecht uit het menu, ga dan voor het voorgerecht.

3. Overleg met  tafelgenoten

Overleg aan tafel welke business lunchformule het meest aangewezen is. Aarzel niet om je tafelgenoten duidelijk te maken dat je aan een voor- en hoofdgerecht voldoende hebt.

4. Diner

Als je een uitgebreid zakendiner hebt, let dan in de dagen voor en na extra op je voeding om de ‘calorieschade’ binnen de perken te houden.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven