Op Novel Food Platform vindt u alles over Europese Novel Food wetgeving

Catering

Kmo’s ondersteunen bij innovaties in voeding

Flanders’ Food en POM West-Vlaanderen smeden volop plannen om in 2019 het Novel Food Platform op te richten. Daarop kunnen kmo’s terecht voor informatie over de complexe vernieuwde Europese Novel Food wetgeving, die sinds januari jl. van toepassing is.

Niet schadelijk voor de volksgezondheid

De Europese Novel Food verordening  zorgt ervoor dat er geen producten op de markt komen die schadelijk zouden kunnen zijn voor de volksgezondheid. De procedures van deze wetgeving zijn vaak complex en brengen bijkomende kosten met zich mee voor de opstelling van een toelatingsaanvraag.

Met het nieuwe platform willen Flanders’s Food en POM West-Vlaanderen kmo’s informeren over de wetgeving en de bijhorende procedures. Het platform ondersteunt bedrijven bij het screenen van hun innovaties en begeleidt hen bij het doorlopen van de procedures.

De veiligheid van voeding

Ervaren bedrijven en minder ervaren bedrijven kunnen via het lerend netwerk van het platform met elkaar in contact komen en nadenken over de veiligheid en het vermarkten van de voeding van de toekomst. Het Novel Food Platform wil ook workshop en informatiesessies organiseren en brochures uitgeven en er komt ook informatie online voor kmo’s rond IP en licenties in het kader van de bescherming van intellectuele eigendom.

Het Novel Food Platform zal eerst uitgerold worden in West-Vlaanderen, een provincie die gekenmerkt wordt door een sterke voedingscluster. In een later stadium volgen de andere provincies.

Het initiatief krijgt de steun van de FOD Volksgezondheid, Fevia, de kennisinstellingen en VLAIO.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven