Drukkerij Antilope De Bie

Antilope De Bie Printing en Bema Graphics bundelen de krachten

Communicatie & Huisstijl

De drukkerijwereld consolideert verder. Bema Graphics uit Wommelgem verhuist zomer 2019 naar de productiesite van Antilope De Bie in Duffel.

Consolidaties, fusies en overnames zijn schering en inslag in de drukkerijwereld. Antilope De Bie uit Duffel realiseerde in 2017 al 3 overnames. Nog geen jaar later werden Antilope Printing, Favorit Printing uit Hoboken, Van Goethem uit Mortsel en De Bie Printing samengebracht op de vernieuwde site in Duffel. 

Bema Graphics onder dak bij Antilope De Bie

Bema Graphics uit Wommelgem stond voor zware investeringen in nieuwe machines. Bart Beyers, zaakvoerder Bema Graphics: “Gezien de site in Duffel groot genoeg is om de productiecapaciteit onder te brengen én omdat de toekomstvisie van Antilope De Bie ook de mijne is, hebben we beslist om de krachten te bundelen. Bema blijft een onafhankelijke entiteit die onder dak komt in het gebouw van Antilope De Bie”. 

Bart De Bie, gedelegeerd bestuurder Antilope De Bie: “Openstaan voor verandering en opportuniteiten met de focus op groei, is en blijft in de grafische sector noodzakelijk en levensbelangrijk. Enkel zo kunnen we de werkgelegenheid en toekomst garanderen.
Bovendien groeit de groep rond Antilope De Bie zo uit tot een nog sterkere speler in de Belgische en Nederlandse drukwerkindustrie. Met het onderbrengen van Bema Graphics verminderen we het aantal actieve drukpersen in de ganse markt om zo een gezonde markt met gezonde marges te realiseren”.

 Bart Beyers: “Drukwerk is en blijft bovendien het enige tastbare en ecologische communicatiemiddel. Marketingafdelingen weten ondertussen dat enkel online communicatie niet werkt en print een gegarandeerde blijver is”.

Antilope De Bie Printing

Antilope De Bie werd opgericht in 1922 door Joseph De Bie, de overgrootvader van de huidige generatie. Het is één van de sterkste groeiers in de grafische sector. De Bie, van oorsprong een Lierse drukkerij, verhuisde in 2002 naar de huidige productiesite in de Nijverheidsstraat 6 te Duffel. De site werd een eerste maal uitgebreid in 2009 na de overname van Albatros Printing uit Boechout en een tweede maal in 2017/2018 na de overnames van 3 drukkerijen. Antilope De Bie telt momenteel bijna 100 werknemers. 

Lees ook

IMPRENTA_PRINTPROFESSIONALS_2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven