Antilope De Bie Printing in Duffel: waar bijen welkom zijn

Sponsored

Het gonst van de bedrijvigheid bij Antilope De Bie Printing. Deze vierde generatie drukkers trok de afgelopen 2 jaar via overnames het aantal medewerkers op tot bijna 100. Ook op het dak van deze kwaliteitsdrukkerij is er indrukwekkende bedrijvigheid. Duizenden honingbijen zijn in de bijenkasten goed voor jaarlijks 35 kg De Bie honing.

Antilope De Bie Printing, drukkerij en grafisch specialist

Deze honing gebruikt printbedrijf Antilope De Bie Printing als relatiegeschenk voor haar trouwe klanten. Walter Beukeleirs, commercieel directeur: “Onze klanten en medewerkers appreciëren onze aandacht voor biodiversiteit. Het zorgt voor een positief gevoel. De kost van deze milieuvriendelijke investering is minimaal in vergelijking met de investering in machines. Dat onze milieu-inspanningen zich ook vertalen naar meer reacties op onze vacatures, is een prettige bijkomende vaststelling.”

Antilope De Bie Printing heeft 3.000 vierkante meter zonnepanelen

Sinds het aantreden van de 4de generatie in 1996 heeft het bedrijf veel aandacht voor het milieu. Walter somt de inspanningen op. “Een installatie van 3.000 m² zonnepanelen zorgt voor 300.000 kw groene stroom. Voor het gedeelte stroom waarin we niet zelf voorzien met onze zonnepanelen, nemen we 100% groene energie af.

Onze bedrijfsauto’s rijden elektrisch,  hybride of op CNG. Bladen, boeken en magazines worden gedrukt met vegetale inkten (op basis van plantaardige oliën) en afval wordt zoveel mogelijk circulair behandeld.”

“Onze klimaatregeling gebeurt door middel van een energiezuinig systeem met warmtepomp. En er zijn gescheiden afwateringssystemen voor riolering en hemelwater. Het regenwater vangen we op in de gracht die in korte tijd is uitgegroeid tot gezonde biotoop voor kikkers en andere waterdieren.”

Antilope De Bie Printing drukt op duurzaam FSC-papier

Deze op kwaliteit en service gericht drukkerij in Duffel verwerkt jaarlijks 4.500 ton kwaliteitspapier waarvan 15 procent gerecycleerd en/of 90 procent FSC-gecertificeerd (Forest Stewardship Council). “FSC-papier wordt gemaakt van hout uit goed beheerde bossen waarin de habitat zo min mogelijk wordt verstoord,” aldus Walter. “Deze bossen worden zorgvuldig gekapt met een zeer gedetailleerde kapvergunning. Op die manier groeit de bosoppervlakte terug aan.”

Communicatie met de omgeving

Antilope De Bie Printing houdt de buitenwereld graag op de hoogte van hun milieu-inspanningen. Walter geeft regelmatig presentaties voor klanten, scholen en ondernemersorganisaties. “We gaan zeker door met onze inspanningen. Door onze recente uitbreiding is onze buitenruimte kleiner geworden. Maar waarom niet investeren in de bescherming van een stukje regenwoud?”

Bekijk hier de reportage over Antilope De Bie Printing

Antilope De Bie Printing: de geschikte partij voor uw verkiezingsdrukwerk

Op 14 oktober 2018 trekt Vlaanderen naar de stembussen. Bent u op zoek naar een geschikte partij voor uw verkiezingsdrukwerk? Dan is de keuze voor Antilope De Bie Printing snel gemaakt.

Contactinformatie

Antilope De Bie Printing
Nijverheidsstraat 6
2570 Duffel
Tel.: 03 491 04 00
www.antilopedebie.be

 

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven