Hoe sterke familiewaarden dit drukbedrijf mee succesvol maakten

Partner

Bij Antilope De Bie weten ze wat het is om een succesvol familiebedrijf te zijn. De 4de generatie is het intussen, die aan het roer staat van het hoogwaardige drukbedrijf. Een deel van hun succes zit in de kracht van familiewaarden, die ze laten doorstralen op het hele bedrijf.

2 broers, 1 kapitein

Antilope De Bie wordt al 22 jaar geleid door 2 broers: Bart en Johan De Bie.

Bart De Bie (CEO): “Ik hou mij bezig met de commerciële uitbouw van de firma, algemene sturing, strategische beslissingen, enz. Johan zorgt in grote lijnen ervoor dat alle ideeën werkelijkheid worden. Vandaag doet hij o.a. de aankoop en de klantrelaties.” Belangrijk is dat er maar 1 kapitein kan zijn. Er is een duidelijke taakverdeling, en verder laten ze elkaar vrij in hun job. Hun kracht zit in het feit dat ze complementair zijn.

Bart: “Gelukkig zijn we niet allebei hetzelfde, want dan zou Antilope De Bie niet staan waar we vandaag staan. We hebben elk onze talenten, en die zetten we ten volle in.”

De kracht van familiewaarden

In alles wat Antilope De Bie doet, zetten ze hun familiewaarden centraal. Ze willen dat mensen graag komen werken. Dit vertaalt zich bv. naar open communicatie, integriteit, inzetten op input vanuit medewerkers, zorgen voor een goede accommodatie, enz.

En deze familiewaarden werpen hun vruchten af. Zo blijkt uit HR-scans dat hun visie en missie wordt gedragen over alle medewerkers heen, is er weinig personeelsverloop, enz.

Bart: “Mijn vader heeft ooit gezegd: zorg ervoor dat je goed bent voor je mensen en dat je medewerkers gelukkig zijn in je bedrijf. Als je door je bedrijf loopt en je stelt jezelf de vraag ‘zou ik hier willen werken?’ en dat antwoord is positief, dan ben je goed bezig. Anders moet je iets veranderen. Dat heb ik altijd onthouden en pas ik nog steeds elke dag toe.”

Familiewaarden bij overnames

Ook bij mogelijke overnames spelen de familiale waarden een stevige rol. Zo onderzoeken ze bv. eerst de cultuur van het andere bedrijf, voor ze overgaan tot een eventuele overname. Pas als het familiale DNA overeenkomt, is een overname mogelijk.

Bart: “Zo zag ik bv. bij Antilope dat ook zij een familiaal karakter hadden. Dit maakte dat de overname nadien zeer vlot verliep.”

Bekijk de reportage over Antilope De Bie Printing

Lees ook:

 

Meer weten?

IMPRENTA_PRINTPROFESSIONALS_2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven