Hoogwaardig drukwerk met luxueuze uitstraling

Partner

Het éne drukwerk is het andere niet. Zeker niet wanneer je een rijke kleurintensiteit en een luxueuze uitstraling van je producten wil. Vooral op ongestreken – ruwe – papiersoorten is dit moeilijk. Wist je dat er een krachtige methode bestaat die dit mogelijk maakt?

LED-UV droging: voor hoogwaardig drukwerk

Dé meerwaarde van LED-UV is dat de inkt onmiddellijk droogt op het oppervlak. Hierdoor heeft hij geen kans om in het bedrukte papier te dringen en daardoor te vervlakken of te vergrijzen. Dit biedt erg veel voordelen:

  • Het kan gebruikt worden voor alle drukwerken op ongestreken papiersoorten.
  • Tekst en afbeeldingen die doordrukken op de andere zijde van het papier zijn voorgoed verleden tijd.
  • Je blijft de echte structuur van het papier voelen.
  • Het drukwerk komt onmiddellijk droog uit de drukpers en is hierdoor direct verder verwerkbaar.
  • Bij grote oplages is dit veel goedkoper dan traditionele zeefdruk.

De techniek biedt een zichtbare meerwaarde voor alle drukwerken op ongestreken papiersoorten. Het resultaat is rijke kleurintensiteit en een luxueuze uitstraling die de beeldkwaliteit evenaart van het drukken op gestreken halfmatte of blinkende papiersoorten.

Waar kan je terecht voor LED-UV droging?

Een sterke speler waar je terecht kan voor LED-UV droging is Antilope De Bie: een familiebedrijf in hoogwaardige print.

Bart De Bie (CEO Antilope De Bie): “Wij zijn geen drukker waar je gewoon een pdf binnenbrengt die rechtstreeks naar de drukpers gaat. We denken mee met de klant bieden een totaaladvies voor de print.”

Ook met de LED-UV droging bieden ze extra meerwaarde voor hun klanten. Dit is erg interessant voor bedrijven die een hoge drukkwaliteit willen en nood hebben aan luxueuze brochures op ongestreken papier. Denk bv. aan automotive, kledingsector, juweliers, enz.

Bart De Bie: “2 van onze 6 drukpersen beschikken over LED-UV. Met deze lichtdroogtechniek zijn vinylstickers, PVC, foliekarton, kalkpapier, enz. perfect bedrukbaar. En dit met dezelfde kleurkracht als op gestreken papier.”

Bekijk hier de reportage over Antilope De Bie Printing.

 

Lees ook:

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven