Tips voor een leuke out of office

Error 404: manager not found due to holiday

Contentmarketing

De ‘out of office’ melding is vaak het laatste puntje van je to-dolijstje dat wordt afgevinkt voor iemand op vakantie vertrekt. Wat moet je zeker vermelden in een afwezigheidsbericht?

5 tips bij het opstellen van een out of office

Hoelang ben je weg?

Zo kan je correspondent beslissen of hij of zij wacht tot je terug bent, of contact opneemt met een ander bedrijf of een collega van je.

Geef contactpersonen op

Tot welke collega kan je correspondent zich richten tijdens je afwezigheid? Als je verwijst naar een andere collega, zet er meteen de naam, een rechtstreeks telefoonnummer en/of e-mailadres bij.

Lees je je e-mail?

Vermeld of je je mail leest tijdens je afwezigheid. Sommigen gaan er immers van uit dat je dit sowieso doet en bij dringende zaken antwoordt.

Persoonlijke touch

Automatisch verzonden out of office replys kan je persoonlijk of humoristisch maken (reden van je afwezigheid, vakantiebestemming, een persoonlijke afsluiting, …). Pas dit best aan aan de doelgroep van je bedrijf.

Tijdig instellen

Omdat out of offices vaak nog snel of last minute worden ingesteld, ontbreekt vaak de creativiteit en de tijd voor een goed afwezigheidsbericht. Het is een goed idee om enkele dagen van tevoren je out of office al aan te zetten.

Op zoek naar het mooiste afwezigheidsbericht

Hieronder vind je enkele voorbeelden van bizarre, creatieve of originele out of offices berichten. Op Radio 1 loopt tijdens de zomer van 2019  de wedstrijd ‘Op zoek naar het mooiste afwezigheidsbericht’. Vind je hieronder inspiratie?

  • Van X/X tot X/X is deze mailbox gesloten. Alle e-mails die ik tijdens deze periode ontvang, worden automatisch vernietigd.
  • Mijn verstand bevindt zich momenteel niet op kantoor, maar is hopelijk terug aanwezig op X/X. Gelieve te wachten tot het terug is.
  • Ik sta momenteel niet meer in de schijnwerpers, maar maak mijn grote comeback op X/X. Ik zal beter zijn dan ooit tevoren!
  • Op dit moment ben ik bij een sollicitatiegesprek en als ik niet word aangenomen zal ik reageren.
  • Error 404: manager not found due to holiday
  • Hi, ik ben niet aanwezig, maar gelukkig zijn mijn collega’s er wel. Ze hebben misschien geen cape om, maar Superhelden, dat zijn het wel!
  • Op dit moment ben ik niet aanwezig. Helaas voor mij, ben ik morgen alweer terug.
  • Ik ben aan het nadenken over wat je mij zojuist heb gestuurd. Wacht alsjeblieft bij je computer voor mijn reactie terug.
  • Beste lezer, ik ben niet aanwezig van XX/XX tot en met XX/XX. Geniet van de stilte.

Banner dynamoo web - def.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven