biofolie voor je mailings

Ga voor duurzaamheid en een groen imago met biofolie voor je zendingen!

Partner

Wanneer je een aantrekkelijke direct mailing, folder of brochure hebt laten ontwerpen, wil je uiteraard dat hij in perfecte staat bij je prospecten in de bus valt. Om je drukwerk te beschermen tegen weer en wind, is verpakken in folie een ideale oplossing. Helaas zijn sommige folies, gemaakt op basis van  aardolie, niet meteen milieuvriendelijk. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor het gebruik van folies die vervaardigd worden uit natuurlijke grondstoffen en die achteraf biologisch afbreekbaar zijn.

De voordelen van biofolie

Biofolie is in de meeste gevallen composteerbaar en anders in elk geval recycleerbaar. De productie ervan gebeurt op basis van hernieuwbare grondstoffen en belast het milieu veel minder dan de productie van kunststof. Bovendien geeft het je bedrijf een positieve uitstraling. Mensen die je drukwerk uit hun brievenbus nemen, zien meteen dat je bedrijf begaan is met het milieu. In deze ecologisch bewuste tijden is een groen en duurzaam imago een onmiskenbare troef voor je onderneming.

Biofolie bij Boes Mailing Services

Bij Boes Mailing Services bieden we je voor mail handling drie verschillende soorten biofolie aan:

Wenterra

Deze folie wordt vervaardigd uit zetmeel dat je in onder andere aardappel, rijst of tarwe vindt. De folie is melkwit van kleur en niet rekbaar. Op de folie staat het logo ‘Vinçotte OK Compost of TUV Austria OK Compost Home. Deze folie is 100% composteerbaar in een industriële composteeromgeving en heeft minder dan drie maanden tijd nodig om volledig te verteren. Thuis composteren in de eigen compostbak duurt wat langer, aangezien in een industriële composteeromgeving een hogere verteringstemperatuur wordt bereikt. Voor folie die je thuis in de compostbak mag werpen, moet je uitkijken naar het label ‘OK Compost Home’, die verteert sneller. De Wenterra-folie is biologisch afbreekbaar en draagt het certificatienummer EN 13432. De folie voldoet aan de EU-verpakkingsrichtlijn(94/62/EEG). Sinds 30 november 2018 maakt het logo van Vinçotte geleidelijk aan plaats voor TÜV Austria, aangezien dat bedrijf Vinçotte heeft overgenomen. Beide logo’s blijven uiteraard bruikbaar. De door ons gebruikte Wenterra-folie is gemaakt uit 100%- gegarandeerd niet-genetisch gemanipuleerde grondstof.

PLA (Nativia)

‘PLA’ staat voor ‘Polylactic Acid’ of ‘meervoudige melkzuren’. Deze biologisch afbreekbare en biocompatibele folie wordt hoofdzakelijk vervaardigd uit maïs. De folie blinkt, is glashelder en kraakt, maar mag je niet verwarren met polypropyleen. Op de folie zie je het Vinçotte/TÜV Austria OK Compost-label en het kiemplantlogo (Seedling), dat wil zeggen dat de folie gecomposteerd kan worden. PLA-folie draagt het certificatienummer EN 13432 en voldoet aan de EU-verpakkingsrichtlijn (94/62/EEG).

Suikerriet

Tot slot bieden we je ook matte, transparante folie vervaardigd uit suikerriet. Deze folie is voor minimaal 80% geproduceerd uit hernieuwbare grondstof. Deze folie is niet composteerbaar, maar wel recycleerbaar. Het gebruikte stukje folie kan je ontvanger dus gewoon bij het restafval werpen. Bio-PE is volledig vergelijkbaar met gewone verpakkingsfolie (polyethyleen)qua uitzicht en verwerking, maar deze folie is niet vervaardigd uit aardolie. Op de folie vindt je het ‘OK biobased ****’-logo van Vincotte/TÜV Austria.

Kies voor een groene manier om je zending te verpakken en maak een positieve indruk op je prospects! Reken op Boes Mailing Services, je vertrouwde partner voor je direct mailings, om je zending tot een goed einde te brengen.

Lees ook

Meer weten?

Boes Mailing Services

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Boes Mailing Services

Ook interessant

Interessante bedrijven