Leaderboard BB.gif
Mailhandling en sealen

Hoe verpak je je brochures en tijdschriften?

Ook in digitale tijden blijft papier een krachtig onderdeel van je marketing en communicatie. Je besteedt de nodige zorg aan de productie van je brochures en magazines, maar hoe krijg je ze vervolgens in goede staat bij je ontvangers? De juiste verpakkingsfolie of routagefilm is essentieel. Hoe kies je die?

Hoewel tegenwoordig zo goed als alles digitaal gebeurt, blijven gedrukte media hun plaats hebben in de marketingacties van heel wat bedrijven. Waar een surfer vrij achteloos langs een onlineadvertentie scrolt, neemt hij of zij je direct mailing, folder of brochure effectief uit zijn of haar brievenbus en ziet hij of zij je merk op die manier fysiek. Naast folders en brochures maken bedrijven vaak een tijdschrift of magazine om nieuwigheden en interessante inzichten uit hun firma te delen. Die stallen ze trots uit in hun bedrijfsgebouwen, maar sturen ze ook op naar klanten en prospects.

Routagefilm om je zendingen te sealen

Om een goede indruk te maken op je lezers, besteed je uiteraard de nodige zorg aan de inhoud en de vormgeving van je publicatie. Een zorgvuldig gemaakte publicatie mag je vervolgens niet zonder meer in de brievenbus laten stoppen: het zou zonde zijn mocht je harde werk beschadigd of nat raken tijdens de bedeling. Een adequate bescherming van je drukwerk is dus noodzakelijk om het droog en in één stuk bij je ontvangers te krijgen. Om je magazines, tijdschriften en boeken veilig en machinaal te sealen (in te pakken), heeft Boes Mailing Services diverse types routagefilm ter beschikking. Sealen is trouwens sneller en goedkoper dan werken met papieren omslagen.

Types folie voor je mailing

Blanco routagefilm is volledig transparant, zodat de ontvanger in een oogopslag ziet wat er in de verpakking zit. De cover van je magazine komt volledig tot zijn recht. Tegelijk kun je je zending personaliseren met een adresblad, een overschrijvingsformulier, een schutvel met of zonder nummer, in diverse kleuren …

Wittebaanfolie is transparant, maar heeft over de volledige lengte van de rol een semi-transparante witte baan van zo’n 7 cm breed. Op die witte baan kunnen de adresgegevens gedrukt worden met een inkjetprinter. Zo druk je dus rechtstreeks op de folie. Dat is een budgetvriendelijke oplossing, want je spaart een extra blad uit en de laserprint wordt een inkjetprint. Je drukwerk wordt eerst geseald in de folie en meteen erna gepersonaliseerd, in één arbeidsgang.

Milieuvriendelijk

De reguliere routagefilm bij Boes is steeds vervaardigd uit zuiver PE (polyethyleen). Dat materiaal bestaat uit koolstof en waterstof en is daardoor volledig recyclebaar (logo LDPE 4). Het is te vergelijken met kaarsvet. Wilt u een oplossing die nog beter is voor het milieu? Dan kun je ook kiezen uit diverse soorten biofolie die biologisch afbreekbaar of recyclebaar zijn. Lees meer in dit artikel.

Boes Mailing Services is de partner voor mail handling die je laat scoren met je direct mailing. Meer weten? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder!

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Boes Mailing Services

Meer weten?

Boes Mailing Services

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Boes Mailing Services

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials