Leaderboard BB.gif

Een sales headhunter gaat te werk als een echte scherpschutter

Een headhunter is een gespecialiseerde recruiter die zich richt op het werven van kandidaten met het oog op een andere, voor hen betere baan. Sales headhunter Businezz Booster gaat met een aparte en gerichte headhunting methode op zoek naar sales talenten. ‘Je kan ons vergelijken met een scherpschutter,” zegt Managing partner Christophe Eggen.

Hoe werkt een sales headhunter?

Businezz Booster is een collectief van 25 zelfstandige business partners gespecialiseerd in headhunting, sales recruitment, training en staffing van freelance recruiters. De afdeling headhunting zoekt in het bijzonder naar actieve verkopers, sales managers of mensen op directieniveau die over een zeer specifieke sales kennis beschikken. Aan de hand van een uitgebreid netwerk headhunten ze naar sterke commerciële profielen in de actieve markt. “Onze headhunting gebeurt voor en door salesmensen, gebaseerd op een sterk wederzijds vertrouwen en een samenwerking op lange termijn,” aldus Christophe Eggen.

Vergelijk ons gerust met een scherpschutter. Wij gaan zeer gericht sales talenten benaderen om met de juiste skills hun vertrouwen te winnen en hen te overtuigen op basis van een behoefteanalyse. Onze opdrachtgevers krijgen gemiddeld 2 à 3 zeer gerichte cv’s voorgesteld.”

Werving en selectie sales met kwalitatieve profielen

Christophe Eggen: “Met onze headhunting methodes hebben we al meer dan 20 jaar succesvolle praktijkervaring. De kanalen die wij gebruiken zijn dezelfde als andere headhunters, de manier waarop is verschillend.”

“Om sales professionals te matchen met de juiste werkgever werken we proactief op de actieve markt. Onze focus ligt op de offline kanalen waarbij we rechtstreeks mensen aanspreken. We doen dit op basis van ons netwerk, op basis van aanbevelingen en tijdens eigen of externe netwerkevents.

Onze kandidaten worden zeer gericht benaderd én getriggerd. Wij doen echt moeite om een persoon te leren begrijpen, te doorgronden en kijken waar de match ligt met de opdrachtgever. Wat zijn zijn of haar huidige taken, wat zijn de vaardigheden, welke opleidingen heeft hij of zij gevolgd, wat zijn de persoonlijke normen en waarden, enzovoort. We werken proactief en echt in de diepte van elk profiel.

“Als een sterke relatiebouwer onderhouden we nauwgezet de contacten met alle potentiële kandidaten. We doen dit via vaak kleine zogenaamde ‘micro-acties’ of follow-ups zoals verjaardagsfelicitaties en uitnodigingen voor netwerkevents.”

Het Businezz Booster sales netwerk

Als headhunter is het essentieel om een goed netwerk te hebben van potentiële kandidaten. “Onze mensen zijn recruiters met een commerciële achtergrond”, zegt Christophe. “In onze loopbaan hebben we zelf honderden commerciële mensen opgestart en kennen we tientallen mensen die actief zijn in een management positie of als sales advisor in diverse sectoren en regio’s. Het is vanuit onze eigen ervaringen in sales management dat we perfect de brug kunnen slaan naar de ondernemers van vandaag.”

Als sales professional op zoek naar een sales headhunter?

Businezz Booster zorgt er met haar expertise, begeleiding én advies voor dat sales professionals op de juiste plek komen, bij een werkgever die op alle fronten goed bij hen past.

De sterke kanten van Businezz Booster voor sales professionals:

  • Persoonlijke coaching
  • Meerdere opties en alternatieven met verschillende opdrachtgevers mogelijk
  • Kennis van de loonschalen
  • Inzicht in de cultuur van de potentiële werkgever
  • Optimale voorbereiding sollicitatiegesprekken
  • Bemiddelende rol tussen potentiële nieuwe werkgever en kandidaat
  • Klankbord in de onboarding

Ben je op zoek naar sterke sales profielen of wil je als sales professional in contact komen met een headhunter? Bel dan met Businezz Booster, of vul onderstaand formulier in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Businezz Booster

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Kantoor Mechelen
  • Kantoor Gent

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials