Het belang van decoratie op je eventlocatie

Meeting & Event Facilities

Tips voor een geslaagde eventstyling.

Eens je de geschikte eventlocatie gekozen hebt, kan je de volgende stappen zetten in de organisatie van je event. De juiste decoratie en aankleding van de locatie bepalen voor een groot stuk de sfeer en gezelligheid en zorgen voor een stukje extra beleving. Het decor kan ook bepalend zijn voor je boodschap. Je eventlocatie decoreren doe je zo:

Tip 1: Begin er tijdig aan

Met de juiste decoratie breng je je boodschap duidelijk over. Betrek de decorateur daarom tijdig bij je plannen. Hij kan de technische aankleding van je eventlocatie volgen zodat hij of zij weet waar hij allemaal zijn creativiteit kan uitleven.

Tip 2: Eventdecoratie: overdaad schaadt

Overdaad schaadt. Hanteer daarom bij de inrichting en styling de 80/20 regel. Dit wil zeggen dat 80% van je decoratie best bestaat uit noodzakelijke items, zoals tafels, zitmeubelen, verlichting,… Voor de andere 20% kan je je creativiteit de vrije loop laten. Het gaat dan om de final touch, de kers op de taart.

Tip 3: Trends in eventdecoratie

Rijkelijke stoffen, in combinatie met natuurlijke materialen en met goud- of koperkleurige accenten, dat is dé trend van 2018 voor de aankleding van je event, maar ook natuurlijke materialen doen het goed, in combinatie met groendecoratie. Een andere trend is om te werken met gerecycleerd materiaal of sloophout. Bloemen maken het geheel af. Kies een keertje voor bloemen met een heel andere kleur dan de kleur van je logo.

Tip 4: Vergeet de gangen van je eventlocatie niet

Zorg voor een totaalplaatje en vergeet niet om ook de gangen en tussenruimtes in de juiste sfeer te decoreren. Je gasten zullen aangenaam verrast zijn.

Tip 5: Een streepje kunst op je eventlocatie

Waarom geef je op je event geen podium of forum aan een jonge, beloftevolle kunstenaar? Kunstwerken kunnen echte eyecatchers zijn en aanleiding geven tot een leuk gesprek. Wie weet zorg je er mee voor dat een talentvolle kunstenaar gelanceerd geraakt.

GIF-banner.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven