Outdoor bedrijfsevent bij BluePoint

Hoe scoren met je bedrijfsevent in open lucht?

Partner

De lente is in het land en de zomer nadert. Van zodra mensen de eerste zonnestralen zien, zoeken ze de buitenlucht op: wandelen, fietsen, genieten op een terrasje … Maar waarom zou je je volgende bedrijfsevenement eens niet in open lucht organiseren? Of het nu gaat om een zakelijk event of gewoon een ontspannende bijeenkomst voor je personeel of klanten, een eventlocatie met een tuin of een terras doet het altijd!

3 voordelen van een event in de buitenlucht

1. Een sfeervolle beleving

Zonlicht en frisse lucht zorgen voor een ontspannen sfeer waarin je ongedwongen met elkaar kennis kunt maken. Netwerkmomenten in open lucht verlopen gemoedelijker en hartelijker. En wie weet brengt de buitenlucht frisse ideeën voor nieuwe projecten!

2. Unieke mogelijkheden voor catering en entertainment

In een buitenlocatie zijn er meer mogelijkheden om creatief om te gaan met catering & entertainment. Je hangt niet vast aan een zaal. Verwen je gasten met een leuke BBQ of een hippe cocktailbar in een uniek thema of een spannende, sportieve activiteit zoals een opblaasbaar spelletjesparcours.

3. Ruimte voor je fantasie

In open lucht genieten je gasten nog meer van je event. Een cocktailbar ziet er nog leuker uit onder een blauwe hemel of onder de sterren. Dat geldt nog meer wanneer je de bar combineert met trendy loungemeubilair en stranddecoratie. Bij valavond zorgen kaarslicht en fakkels voor een extra gezellige sfeer. Je gasten wanen zich meteen op vakantie in een tropisch paradijs.

4 zaken om rekening mee te houden bij je keuze voor een eventlocatie

1. Zorg voor een plan B

Het weer in België kan onverwacht uit de hoek komen. Zelfs als de weersvoorspellingen er perfect uitzien, kun je toch nog voor onverwachte verrassingen komen te staan. Tenten en terraswarmers bieden soelaas, maar wanneer regen en koude onverbiddelijk toeslaan is het wel prettig wanneer je eventlocatie ook een back-upoplossing heeft. Bekijk dus op voorhand zeker of er een binnenoplossing voorhanden is.

2. Beperk bijkomende kosten

Vraag na wat je venue ter beschikking stelt op het vlak van meubilair, overdekking, verwarmingselementen, verlichting en geluid. Bespreek goed wat inbegrepen is in de prijs. Zo kom je later niet voor onverwachte kosten te staan. Vergeet hierbij niet na te gaan of de locatie ook de nodige technische ondersteuning biedt en of er een vergunning is om ’s avonds nog geluidinstallaties te gebruiken.

3. Zoek een privatiseerbare locatie

In veel leuke buitenlocaties ben je op zonnige dagen niet de enige die ze wil gebruiken. In zulke gevallen sta je met je gasten naast anderen en moet je de locatie delen, wat niet ideaal is. Vraag zeker na of de je de buitenlocatie in exclusiviteit kunt huren voor je groep.

4. Denk aan catering op maat

Je bedrijfsevent staat of valt met lekkere en kwaliteitsvolle catering. Bespreek steeds op voorhand de mogelijkheden voor thema-catering, barbecue of een hippe cocktailbar en maak duidelijke afspraken over materiaal, decoratie en budget.

BluePoint, ideale locatie voor je events. Binnen en buiten!

Overtuigd van de vele voordelen van een bedrijfsevenement in open lucht? Op zoek naar de geschikte locatie? De BluePoint venues in Antwerpen, Brussel en Luik staan voor u klaar. Zowel binnen als buiten vind je er de perfecte faciliteiten voor je zakelijke event, van vergaderingen tot bedrijfsfeesten.

Bij BluePoint Antwerpen hebben de twee grootste zalen elk een buitenterras met plaats voor wel 200 deelnemers. De eyecatcher is het spectaculaire dakterras, uitgerust met een bar en een stretchtent. Het kan een honderdtal gasten ontvangen, voor bijvoorbeeld een bedrijfsbarbecue of een borrel na het werk.

BluePoint Brussel heeft een ruime en prachtige tuin van maar liefst 700 m² in het hart van de stad. Van april tot oktober is er een elegante stretchtent over het terras gespreid. De sfeer is verzekerd dankzij de licht- en geluidsinstallatie. De cateraar bedenkt de juiste formule voor al je recepties en feesten.

In BluePoint Luik vind je een indrukwekkend binnenplein in het midden van de stad. De privatiseerbare buitenruimte is de ideale locatie voor een event in de buitenlucht, een receptie, een barbecue of teambuilding. De loungy sfeer zorgt voor een ongedwongen netwerkmoment.  

Wanneer de zon in het land is, vormen de buitenlocaties van BluePoint een ideale setting voor je eerstvolgende bedrijfsevenement. Naast de sfeervolle buitenlocatie is er steeds een overdekt alternatief.  De ruimtes zijn ook perfect om een meeting of presentatie te combineren met een buitenlucht lunch of activiteit. Ontdek hier onze locaties!

Lees ook

Meer weten?

Bluepoint

Contactinformatie

  • BluePoint
    Auguste Reyerslaan 80
    1030 Brussel
  • +32 (0)2 706 88 00

Ook interessant

Interessante bedrijven