Co-working bij BluePoint

Hoe vind je de ideale co-workingruimte?

Partner

De tijd dat we allemaal de hele dag achter hetzelfde bureau werkten, ligt al een tijdje achter ons. Dankzij nieuwe technologieën zijn professionals mobieler dan ooit. Ze werken op kantoor, thuis en onderweg. Meer en meer jonge ondernemers en werknemers vinden intussen ook de weg naar co-workingruimtes. Ze delen er hun werkplek met andere werknemers, start-ups en freelancers. Zo kunnen ze zelfs een echte professionele community vormen. Wil je ook de stap zetten naar een co-working space met je zaak? We geven je graag zeven aandachtspunten mee in je zoektocht naar de perfecte co-workingruimte!

Een goede locatie

De fileproblematiek is een van de vele redenen waarom jonge professionals voor flexwerkplekken dichtbij huis kiezen. Ze willen immers niet te veel tijd verliezen in het verkeer of met pendelen. Zoek dus een locatie die dichtbij je woonplaats ligt, of op een plek die makkelijk per trein, bus, fiets en wagen te bereiken is. Vervolgens kun je ook kijken naar de nabijheid van restaurants, klanten enzovoort.

Kostprijs

Een co-workingruimte is een flexibele ruimte die meegroeit met je bedrijf. Tegelijk blijven de operationele kosten die typisch zijn voor kantoorvastgoed, beperkt. Je hoeft immers geen kantoorruimte aan te kopen of een langetermijncontract af te sluiten. Hou in je zoektocht rekening met hoeveel waar je krijgt voor je geld. In de meeste gevallen is je werkplek instapklaar en hoef je geen extra uitgaven in te calculeren voor kantoormeubilair of bekabeling voor elektriciteit, internet en telefonie. Daarnaast bieden de meeste plekken heel wat extra’s, die we hierna bespreken.

Facilitaire diensten

Heel wat gebouwen met co-workingplekken bieden extra diensten die het je zaak een stuk makkelijker maken. Denk aan een receptie en administratieve ondersteuning, een schoonmaakdienst, een postbus en de mogelijkheid om je maatschappelijke zetel te vestigen … Lijst dus op welke diensten je nodig hebt en onderzoek of de ruimte die je op het oog hebt, aan je eisen voldoet. Onderzoek ook even of je locatie veiligheid hoog in het vaandel draagt, zowel offline als online. Hoe is het gesteld met de brandveiligheid? Is er een veiligheidsadviseur en hangen er bewakingscamera’s? Hoe zit het met de digitale beveiliging van je gevoelige bedrijfsdata en IT-systemen? En last but not least: hoe is het gesteld met het comfort? Is er klimaatregeling, zijn er voldoende toiletten, is er voldoende lichtinval en is er verduistering?

Kantoormateriaal

Elke onderneming heeft nood aan het nodige kantoormateriaal. Wat is er te vinden in je co-workingruimte? Een snelle internetverbinding is essentieel, net als printers, kopieerapparaten, pennen en papier, een whiteboard …

Vergaderfaciliteiten

Af en toe wil je in alle rust kunnen vergaderen met een klant of brainstormen met je team. Kijk dus of je locatie beschikt over voldoende afgesloten vergaderzalen die je op voorhand kunt reserveren. Zijn er ook mogelijkheden voor videoconferencing?

Eten en drinken

Een maaltijd en een heerlijke koffiepauze op tijd en stond zijn onontbeerlijk – en ideaal om de andere gebruikers van de co-working space te leren kennen! Welke mogelijkheden heeft jouw locatie op het vlak van eten en drinken? De meeste plekken hebben een uitgeruste keuken en een gezellige ruimte om samen te pauzeren. Daarnaast vind je in heel wat co-working spaces een bar en restaurant waar je elke honger kunt stillen.

Atmosfeer en gemeenschapsgevoel

Een co-workingruimte deel je uiteraard met anderen. Dat betekent dat je kennis en ervaring kunt uitwisselen met andere ondernemers, maar ook samen kunt ontspannen tijdens of na de werkdag. Sommige co-working spaces hebben daarvoor ontspanningsruimtes met gezellige zitplekken, pool-, kicker-, of pingpongtafels en zelfs een terras of tuin. Het aangename gemeenschapsgevoel komt er het makkelijkst wanneer je een ruimte deelt met gelijkgestemde personen. Snuif dus zeker de sfeer op wanneer een je een co-workingruimte bezoekt!

Op zoek naar de perfecte co-workingruimte?

BluePoint heeft in zijn vestigingen in Antwerpen, Brussel en Luik compleet uitgeruste co-workingruimtes. Ben je helemaal into hightech? Ontdek dan zeker Tech.Lounge Brussels, een nieuwe coworking-ruimte in Brussel, uitgerust met de nieuwste technologie! Je vindt er 1200 m² werkruimtes met vaste en flexibele werkplekken, privékantoortjes, vergaderruimtes, ontspannings- en netwerkzones, een brainstorm-arena, een opnamestudio en een volledig digitaal opleidingslokaal. 

Benieuwd? Kom zeker eens langs bij in een van de vestigingen van BluePoint! Vraag meteen je bezoek aan.

Lees ook

Meer weten?

Bluepoint

Contactinformatie

  • BluePoint
    Auguste Reyerslaan 80
    1030 Brussel
  • +32 (0)2 706 88 00

Ook interessant

Interessante bedrijven