Kunstwerk Brazil van Panamarenko - fotograaf Jonas Verhulst

Kunstwerk van Panamarenko siert Elisabethzaal

Meeting & Event Facilities

Koningin Elisabethzaal ontving al meer dan 750 events.

Sinds de opening van de nieuwe Koningin Elisabethzaal nu twee jaar geleden vonden er al meer dan 750 events plaats. In het zalencomplex waren dat congressen, trouwfeesten, seminaries, diners, recepties en beurzen en in de Elisabethzaal genoot het publiek al van meer dan 25 shows.

Ter gelegenheid van de tweede verjaardag kocht ZOO Antwerpen het kunstwerk ‘Brazil’ van Panamarenko aan.

Geïnspireerd op mythische figuur Icarus

De rugzakvlieger hangt hoog in de lucht van de ZOOgallery. Het stelt een man voor in het uniform van een officier van de Zuidelijken in de Amerikaanse burgeroorlog. Hij heeft ook rugvleugels en een propeller. “Met een vleugelconstructie met een spanwijdte van zes en een halve meter breed probeert hij te vliegen. De rugzakvlieger is Panamarenko’s interpretatie van Icarus, een figuur uit de Griekse mythologie die probeerde te vliegen met vleugels van hout, was en veren. Maar hij werd roekeloos en kwam te dicht bij de zon, waardoor hij met gesmolten vleugels in het water stortte”, vertelt Ilse Segers, manager pers & communicatie van de KMDA.

Kunstpatrimonium ZOO Antwerpen breidt uit

Het kunstpatrimonium van ZOO Antwerpen is met deze aankoop weer een stukje groter. “Kunst verzamelen en tonen aan het grote publiek zit in het DNA van ZOO Antwerpen. Verspreid in de tuin bewonder je tussen de historische gebouwen, verschillende kunstwerken zoals Kai-Mook en gorilla Kaisi van Ronald De Winter, Suske en Wiske van René Rosseel, stenen leeuwen van Van Beurden, de kameel van Dumont, Jager met buit van Geefs, Janneke en Mieke van Fabre en Charles Darwin van Lambeaux”, aldus nog Ilse Segers.

Foto: Jonas Verhulst

GIF-banner.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven