Vier tips voor een succesvol netwerkmoment

Partner

Hoewel we vandaag heel wat online communiceren, blijven échte gesprekken nog altijd dé manier om je netwerk te vergroten en businessideeën op te doen. Ook tijdens je zakelijke events voorzie je dus maar beter tijd om je gasten te laten netwerken. Hoe zorg je ervoor dat je gasten op andere mensen afstappen en aan de praat raken? Hoe maak je van je netwerkmoment een succes? Probeer eens een van deze vier formules!

Teambuilding als networking

Maak tijdens je netwerkmoment ruimte voor een activiteit die mensen aanzet tot samenwerken. Zo kun je een kleine teambuilding organiseren waarbij je gasten in groep aan de slag gaan. Op die manier moeten je deelnemers wel communiceren en zijn er minder drempels om (achteraf) te netwerken. Hoe begin je eraan? Een eenvoudige manier is met een groepsopdracht waarin de deelnemers de kennis moeten implementeren die ze zojuist in de presentatie opgedaan hebben.

Speed networking

Speed dating is een bekend concept en je elevator pitch ken je uiteraard op je duimpje. En wat als je die twee formules nu eens mengt? Dan krijg je speed networking! Elke gast krijgt de kans om een kort gesprek te voeren met een andere deelnemer en indruk te maken, en gaat daarna verder naar de volgende persoon. Zo leren je gasten op korte tijd veel mensen kennen. Nadien kunnen ze kiezen met wie ze verder in gesprek willen gaan tijdens de rest van je event.

Een spel of competitie

Niet iedereen stapt even spontaan op onbekenden af. Om je gasten minder terughoudend te maken, kun je een spel of wedstrijd bedenken om die stap wat makkelijker te maken. Een leuk idee is een quiz waarin de gasten vragen moeten beantwoorden over de andere deelnemers. De persoon die het meeste genetwerkt heeft, zal de meeste antwoorden kennen en een award of prijs winnen. Kondig de wedstrijd aan het begin van je event aan, zodat je gasten hun best doen om zoveel mogelijk mensen te leren kennen om de quiz te kunnen winnen.

Event app

Een onbekende aanspreken, gaat veel makkelijker als je wat meer over ze weet. Dat is mogelijk via een eventapp. In die app kun je een lijst opnemen met alle sprekers en deelnemers van het evenement, inclusief achtergrondinformatie. Met sommige eventapps kun je zelfs een meeting plannen met andere gasten, wat netwerken nog gemakkelijker maakt!

Hoe makkelijker en leuker je de netwerkervaring voor je gasten maakt, hoe groter de kans dat ze je evenement verlaten met zowel een positieve ervaring als nieuwe, boeiende connecties! De eventexperts bij BluePoint denken graag met je mee over verrassende netwerkconcepten. Ontdek snel de eventlocaties. Meer weten? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder!

Lees ook

Meer weten?

Bluepoint

Contactinformatie

  • BluePoint
    Auguste Reyerslaan 80
    1030 Brussel
  • +32 (0)2 706 88 00

Ook interessant

Interessante bedrijven