Gestroomlijnde huis-aan-huisbedeling voor gemeenten

Gemeenten versturen jaarlijks duizenden zendingen naar hun burgers. In Vlaanderen wordt een groot deel daarvan stipt bezorgd door Vlaamse Post. In dit artikel lees je alles over de huis-aan-huisbedeling voor gemeenten en overheden van het Antwerpse postbedrijf.

Specialist in ongeadresseerd overheidsdrukwerk

Sinds de oprichting in 2012 groeide Vlaamse Post uit tot dé referentie voor huis-aan-huisbedeling van ongeadresseerd drukwerk. Ook overheden kunnen op het postbedrijf rekenen voor een kwalitatieve, stipte en betaalbare communicatie, vertelt operationeel directeur Peter Segers.

“We zijn gespecialiseerd in huis-aan-huisbedeling voor gemeenten, overheidsinstanties, intercommunales, enzovoort. Een aanzienlijk deel daarvan is overheidsdrukwerk. Onze bedeling bestaat uit twee grote pijlers. Enerzijds is er de algemene bedeling. Daarnaast doen wij ook bedeling op maat.”

Algemene huis-aan-huisbedeling voor gemeenten

“Onze meeste courante dienstverlening is onze algemene huis-aan-huisbedeling voor gemeenten”, gaat Peter Segers verder. “Denk hierbij aan de standaard folders, magazines en ander ongeadresseerd drukwerk dat verdeeld wordt over hele gemeente. Dit is drukwerk dat geen speciaal gewicht heeft en niet op specifieke buurten gericht is. Deze zendingen nemen we op in onze bestaande rondes.”

Bedeling van ongeadresseerd drukwerk op maat

Naast dit algemene aanbod biedt Vlaamse Post ook huis-aan-huisbedeling voor gemeenten op maat. Dit is het geval wanneer het drukwerk geen standaard gewicht heeft of wanneer de bedeling ervan niet samenvalt met standaard rondes. Peter Segers licht toe:

“In de eerste plaats is er bedeling op maat voor zwaarder drukwerk. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de gemeentegids van een aantal gemeenten waarmee we samenwerken. Daarvoor organiseren we een aparte bedeling in alle bussen op hun grondgebied.

Er is ook maatwerk mogelijk voor drukwerk dat we niet via standaard rondes kunnen verdelen. Afvalkalenders zijn hier een goed voorbeeld van. De routes van de afvalophalers stemmen niet overeen met onze bedelingsrondes. Daarom ontwierpen we voor 3 gemeenten routes op maat zodat elke bewoner de juiste kalender in zijn bus ontvangt.

Hetzelfde geldt voor communicatie naar aanleiding van verkeerswerken of lokale evenementen waarbij slechts een deel van de bevolking ingelicht moet worden. Wij krijgen van de gemeente de betreffende straten en een schatting van het aantal brievenbussen. Die schattingen toetsen we af aan onze eigen, nauwkeurige database. Zo ontwerpen we dan een route op maat.

Huis-aan-huisbedeling voor gemeenten: de voordelen van Vlaamse Post

Volgens Peter Segers biedt een samenwerking met Vlaamse Post veel voordelen.

“Wij zijn een vast contactpunt en een compleet servicecenter en bieden de snelle communicatie die gemeenten bij bpost bijvoorbeeld niet vinden. Voor advies hoeft een communicatieambtenaar ons maar even te bellen. We kennen al deze mensen en volgen alles persoonlijk op.”

Zoek je een partner voor jouw ongeadresseerd drukwerk? Neem dan meteen contact op met Vlaamse Post via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Vlaamse Post

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Vlaamse Post
  • Turnhoutsebaan 185
    2970 Schilde
  • 0800 64 400 (gratis vanuit België)

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials