Het thuiswerken beu? Dan is co-working allicht iets voor jou!

Af en toe eens thuiswerken is best aangenaam: geen woon-werkverkeer, je kunt een aantal huishoudelijke taken doen, een klusjesman kan langskomen en thuis kan je ook gewoon in je trainingspak werken. Er zijn echter ook al een aantal valkuilen die om de hoek loeren bij thuiswerken, zeker als het (quasi) permanent is zoals tijdens de coronacrisis. Co-working is zonder twijfel een uitstekend alternatief. We zetten de voordelen op een rijtje.

De vijf valkuilen van thuiswerken

Thuiswerken is af en toe best leuk, maar wanneer je dit zeer regelmatig doet, moet je rekening houden met de volgende vijf valkuilen:

1. Veel afleiding: de kinderen komen thuis, de postbode belt, een dringende huishoudelijke klus… Thuis zijn er veel afleidingen die maken dat het moeilijk is om je 100% te focussen op je werk.

2. Beperkte sociale contacten: waar je anders met je collega’s aan de koffiemachine een babbeltje slaat en vertelt over je weekend, is dat nu geen optie.

3. Geen creatieve omgeving: door de vele afleiding en omdat je minder gemakkelijk kunt “pingpongen” met je collega’s, ben je minder creatief dan op het werk.

4. Geen onderscheid meer tussen privé en werk: op het werk kun je ’s avonds letterlijk en figuurlijk de deur dicht trekken, de knop omdraaien en in “privé-modus” gaan. Met thuiswerken vervaagt de grens tussen werk en privé en riskeer je moeilijker tot rust te komen.

5. Bovenstaande factoren maken dat je huis geen ideale omgeving is om op lange termijn te werken.

De oplossing voor thuiswerken: co-working bij BluePoint Tech.Lounge

Een eigen kantoor – op een andere locatie dan je huis – is misschien meteen een grote stap. Een tussenstap en - misschien wel de ideale oplossing voor jou - is co-working. Co-working is een manier van werken waarbij ondernemers of freelancers een werkruimte delen. Dat brengt veel inspiratie, kennis en positieve energie met zich mee. Het concept van co-working is overgewaaid uit de Verenigde Staten.

BluePoint beschikt over Tech.Lounge locaties in Antwerpen, Brussel en Luik. Het is de perfecte co-working ruimte voor je onderneming met virtuele kantoren, co-working spaces en flexdesks alsook kleine of grote kantoorruimtes die je voor korte of lange termijn huurt. Talloze ondersteunende diensten, zoals een centrale receptie, restaurant, IT- en printdiensten, technische ondersteuning… zorgen dat je je 100% kunt focussen op je werk.

De voordelen van de Tech.Lounge locaties van BluePoint:

  • Vlot bereikbaar via zowel openbaar vervoer als met de auto. Ruime parkeermogelijkheden.
  • Niet alleen werken, maar ook netwerkenmet je collega ondernemers.
  • Creatieve omgeving: door de uitwisseling van ideeën met anderen en heel wat ondersteunende faciliteiten.
  • Kantoren waar je 100% gefocust kunt werken zonder storende huisgenoten.
  • Je kunt klanten professioneel ontvangenin mooie vergaderruimtes.
  • Een brede waaier aan services zoals persoonlijk onthaal, snelle Wi-Fi, audiovisuele assistentie, IT-diensten en printing faciliteiten.

Wil je vrijblijvend de locaties van Tech.Lounge bezoeken, neem dan snel contact met BluePoint via onderstaande contactformulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en BluePoint

Meer weten?

Bluepoint

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • BluePoint Antwerpen
  • BluePoint Brussels

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials