Ik houd mijn personeel van Facebook weg!

Marketing & Sales

Deze uitspraak komt niet van mij, maar van een zaakvoerder van een groot softwarebedrijf. Ik was onlangs te gast in zijn bedrijf voor een lezing ‘Zo maakt u klanten via digitale media’. Na de lezing, op de afsluitende receptie, kwam de man zijn gal spuwen over al het slechte dat internet te bieden heeft. Hij klaagde over werknemers die volgens hem meer op YouTube en Facebook zaten, dan dat ze werkten. Binnen het bedrijf was een serieuze discussie aan de gang om social media sites te blokkeren. Deze klok hoor ik de laatste tijd wel meer luiden. Zelfs het TV-programma ‘Koppen’ besteedde onlangs een reportage aan het ‘fenomeen’ Facebook. Ze gingen bij een reclamebureau filmen en interviewden werknemers en het management.

Wat dacht u? Deze innovatieve reclamemakers hadden de hype natuurlijk al lang in de armen gesloten. Mag ik even het woord ‘hype’ in de mond nemen? Ik heb de indruk dat Vlaanderen in 2009 sociale media echt ontdekte, waar in andere landen het nieuwe er al af is. Werkgevers zijn met andere woorden nog onwennig bij de snelheid waarmee we allemaal, en het personeel in het bijzonder, online netwerken gingen gebruiken. En, wees gerust, zullen blijven gebruiken.

Maar ... dit debat gaat niet over technologie, maar over mensen. En mensen hebben altijd domme dingen gedaan, of dat nu via persoonlijke contacten, telefoon, mail of op het internet gebeurt. Bovendien gaat het over meer dan de vraag of dit tijdverlies en verlaagd rendement met zich meebrengt. De belangrijkste zorg voor u als ondernemer is volgens mij dat er geen cruciale bedrijfsinformatie verkeerdelijk verspreid wordt. Daarover gaan werkgever en werknemer in de toekomst duidelijke, wellicht schriftelijke, afspraken moeten maken. Laten we het ‘Social Computing Guidelines’ noemen. Naast het feit dat ze het belang erkend van blogs, wikis, sociale netwerken, virtuele werelden en sociale media, geeft het bedrijf aan werknemers duidelijke richtlijnen wanneer ze op het internet praten over hun bedrijf of over bedrijfsgerelateerde zaken. Volgens mij is het opleggen van restricties aan uw personeel bij het gebruik van technologie niet productief, net zoals hun gedrag proberen te sturen u iets bijbrengt. Maak eerder duidelijke en volwassen afspraken.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?