Ruben Baestaens

Jonge Antwerpse ondernemer wil met Simba Service de wereld veroveren

Marketing & Sales

Ruben Baestaens (25) leidt al 4 jaar het marketingbureau Are Agency. Met een Europees pilootproject Simba Service, een platform voor creatieve designers (ontwerpers), wil hij internationale ondernemers verleiden. De jonge leeuw speelt met Simba in op de heersende ‘service economy’-golf.

Ruben Baestaens startte Are Agency op tijdens zijn studies Bedrijfsmanagement & Marketing aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Ruben is vast van plan te bewijzen dat je ook vanuit België internationaal furore kan maken.

Huur een designer in, maar hoe?

Ruben’s nieuwste project Simba Service ontstond uit een hoge nood bij ondernemers aan klantvriendelijk en snel design in hun dagelijkse communicatie. “Ofwel werken ze voor deze opdracht op vaste basis samen met een communicatiebureau, maar betalen daar vaak een (te) hoge kostprijs voor omdat dit one-off opdrachten zijn. Ofwel huren ze een freelancer in, maar ook dat kost een hoop tijd en biedt allerminst garantie op bedrijfszekerheid. Tot slot blijft er nog de optie om iemand intern aan te werven, maar dat veroorzaakt dan weer een aanzienlijke extra loonkost en vaak is hier intern niet voldoende werk voor om dit te verantwoorden.”

Design as a service

Daarom kiest Simba Service voor de ‘vierde weg’, design as a service. Het gaat om een samenwerking met een inhouse designer die op externe basis werkt, gefaciliteerd door een achterliggend platform. Dat biedt de mogelijkheid tot een onbeperkt aantal designaanvragen die worden afgewerkt volgens de organische opbouw en evolutie van de onderneming. Simba Service garandeert een opleveringstijd van 48 tot 72 uur, naargelang de pakketkeuze.

Out-of-the-box alternatief 

Dat biedt de klant een aantal belangrijke voordelen. Naast de lagere kostprijs en het vaste maandelijkse tarief zijn er de persoonlijke band met de designer, de keuze tussen een starters- en een uitgebreider pakket en het out-of-the-box alternatief voor de traditionele aanpak op projectbasis (brainstorm, briefing, offerte,…).

Het lijkt een logische aanpak, maar dit bestaat volgens Ruben voorlopig niet binnen Europa. Die innovatieve aanpak typeert bedenker Ruben Baestaens die met Simba Service ondertussen al zijn 2de bedrijf opstart.

Lees ook:

 

KMODYNAMOO - rectangle202003.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials