Gepersonaliseerde mondmaskers? Het kan!

Zet je bedrijf in de kijker met een eigen mondmasker

Marketing

Textieldrukkerij Visix Brandshiners uit Roeselare heeft op nauwelijks 48 uur tijd haar productie omgebouwd en produceert nu ook polyester comfortmaskers. De nieuwe afdeling zorgt voor een heropleving van de tewerkstelling in het sterk getroffen bedrijf. “Het is al meer dan 120 jaar ons vak om merken te laten stralen met kwalitatieve visuele marketing. Dat kan nu ook met bedrukte comfortmaskers”, legt zaakvoerder Jean Van Houtryve uit.

Mondmaskers sterk aanbevolen

Marketing & Sales_Communicatie__Visix mondmaskers4.jpgDe Veiligheidsraad van vrijdag 23 april heeft sterk aanbevolen om in het openbare leven mondmaskers te dragen en verplicht ze wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Op school zullen ze ook verplicht moeten gedragen worden, door de leerkrachten en door leerlingen vanaf 12 jaar.

Visuele marketing via comfortmaskers

“We gebruiken onze ervaring met polyestertextiel in de visuele marketing om comfortabele, duurzame, herbruikbare en personaliseerbare comfortmaskers te produceren. Het was een huzarenstukje om in 48 uur na de eerste vraag ons productieproces om te vormen. We hopen dat we hiermee straks 50 medewerkers terug aan het werk kunnen zetten”, gaat Jean Van Houtryve verder.

Mondmaskers bedrukken in de huisstijl

Marketing & Sales_Communicatie__Visix mondmaskers3.jpgVisix kreeg onlangs de vraag van een reseller om 50.000 bedrukte mondmaskers te maken. “We hadden daar al over nagedacht, maar we waren nog niet op de kar gesprongen. Wel zagen we dat in Frankrijk mondkapjes in polyester aangeboden werden. Wij gebruiken deze stof voor doeken voor beursstanden en kennen ze door en door. We zijn prototypes beginnen maken en we hebben bekeken hoe we de maskers tegen een faire prijs rendabel kunnen produceren”, aldus nog Van Houtryve.

Na een post op social media waren er ’s anderendaags al 15.000 stuks besteld en enkele dagen later liep dit al op tot meer dan 30.000 maskers. Er lopen momenteel tenders voor grote internationals, die meteen meerdere tienduizenden stuks willen bestellen.

Niet geschikt voor medisch gebruik

Jean Van Houtryve benadrukt dat de mondmaskers niet geschikt zijn voor medisch gebruik of als persoonlijk beschermingsmiddel voor de industrie: “Ze zijn gemaakt uit 100% polyester, wasbaar op 90°, waarna ze opnieuw steriel zijn. De kapvorm zorgt ervoor dat ze goed aansluiten op het gezicht. We hebben ze laten testen door een apothekeres en een laborante. Zij stelden dat ze zeer comfortabel zitten en de vorm makkelijk is om te ademen. Ze snijden ook niet in de oren.”

Van de 80 medewerkers van Visix zijn er 50 tijdelijk werkloos. Het bedrijf kan nu alvast 10 extra personeelsleden terug aan het werk zetten.

Mondmaskers met huisstijl, logo, prints,…

Op de mondmaskers kunnen logo’s en prints gedrukt worden of ze kunnen uitgevoerd worden in de huisstijl van je bedrijf. Ook leuke tekstjes en tekeningen zijn mogelijk. Voor wie geen inspiratie heeft, heeft Visix voorgedrukte maskers met de slogan ‘leuk je weer te zien’.

Marketing & Sales_Communicatie__Visix mondmaskers2.jpgMarketing & Sales_Communicatie__Visix mondmaskers5.jpg

Specialist in textieldruk

De uitvalsbasis van Visix Brandshiners is Roeselare. Daarnaast zijn er vestigingen in Lokeren, Frankrijk en Polen. Sinds de overname van Krekels in 2019 telt Visix met Jean Van Houtryve, Johan Debruyne en Christophe Krekels drie zaakvoerders en een 80-tal medewerkers.

Geïnteresseerd in een eigen mondmasker? Kijk snel op de website van Visix.

Lees ook:

VLAAMSEPOST - Rectangle202003.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • MZT

  • Evoke

  • Hybrid Agency

Bekijk de socials