Simuleer de huis-aan-huisbedeling van je drukwerk

Je ontwierp een mooie brochure om je zaak in de kijker te zetten. Nu wil je ze uiteraard laten bedelen in brievenbussen in de regio’s van je keuze. Maar is je zending geschikt voor huis-aan-huisbedeling? Hoeveel brievenbussen zijn er precies in de steden of gemeentes die je wil bereiken? Hoeveel zal alles kosten? Dankzij de handige online simulatietool van Vlaamse Post bereken je in enkele muisklikken de prijs voor de huis-aan-huisbedeling van commercieel en informatief drukwerk. Vervolgens kun je je zending meteen bestellen.

Hoe werkt de simulatietool?

De simulatietool van Vlaamse Post is er voor iedereen die een huis-aan-huisbedeling kan en wil laten uitvoeren: particulieren, kmo’s, handelaars, uitgevers, verenigingen, lokale overheden, politieke partijen … Hij is bijzonder intuïtief in gebruik.

Type drukwerk

Eerst selecteer je het type drukwerk. Je maakt je keuze uit:

Commercieel drukwerk

 • Voor iedereen beschikbaar
 • Niet in brievenbussen met sticker “geen reclame”
 • Maximaal 130 gr.

Informatief drukwerk

 • Voor gemeente, overheid, openbare en politieke instanties
 • Bijvoorbeeld Gemeenteblad of algemene info voor de inwoners van een gemeente
 • Uitreiking in alle bussen
 • Maximaal 250 gr.

Regio’s

Vervolgens kies je de regio’s in België waar je je drukwerk wil laten bedelen door Vlaamse Post of BPost. Je kunt kiezen op basis van postcode of de naam van de gemeentes of steden, of je regio’s aanduiden op de kaart in de tool. Zo zie je meteen hoeveel brievenbussen je potentieel bereikt en weet je hoeveel exemplaren je moet laten drukken van je brochure.

Specificaties

Daarna geef je de specificaties van de folder in. Je vult het gewicht per exemplaar in en geeft aan of je zending al dan niet een bijzondere vorm heeft, uit meerdere delen bestaat of verpakt zit in een blister of plasticfolie.

Tijdstip

Tot slot kies je het moment van de bedeling. Kies je voor weekzekerheid, dan duid je een termijn van vier dagen aan (maandag tot donderdag of dinsdag tot vrijdag). Wil je liever dagzekerheid, dan duid je een termijn van drie dagen of minder aan. Klik je vervolgens op “Bereken prijs”, dan krijg je meteen jouw specifieke prijs te zien.

Eenvoudig bestellen

De simulatietool laat je toe om je huis-aan-huisbedeling meteen te bestellen. Je vult onderaan de tool simpelweg je gegevens in en op weekdagen neemt Vlaamse Post binnen de 24u contact met je op. Vlaamse Post biedt je ook de mogelijkheid van een one-stop shop. In dat geval zorgen ze ook voor de opmaak en de druk van je promomateriaal of publicatie.

Eersteklas service

Vlaamse Post biedt particulieren, bedrijven en organisaties een betaalbaar, betrouwbaar en kwalitatief alternatief voor hun huis-aan-huisbedeling. Klanten kunnen rekenen op een uitstekende service, persoonlijke advies en snelle oplossingen. Dankzij de innovatieve online simulatietool kunnen ze de vlotte dienstverlening nu 24 uur op 24, 7 dagen op 7 ervaren, bij hen thuis of op kantoor.

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Vlaamse Post

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Vlaamse Post
 • Turnhoutsebaan 185
  2970 Schilde
 • 0800 64 400 (gratis vanuit België)

Ook interessant

Interessante bedrijven