Vier redenen om samen te werken met een partner voor je postverwerking

Partner

Hoewel digitale communicatie alomtegenwoordig lijkt, versturen bedrijven nog steeds heel wat papieren post. Denk maar aan facturen, aanmaningsbrieven, direct mails, aangetekende zendingen en postpakketten. Helaas is het verwerken van deze berg papier een tijdrovende en dure opdracht die je werknemers van hun kerntaken houdt. Je kunt je bedrijfspost ook uitbesteden aan een ervaren partner. Dat heeft heel wat voordelen.

Hoe ziet de toekomst van post in bedrijven eruit? Ontdek het in de gratis whitepaper ‘De toekomst van postverzending voor bedrijven’!

Briefwisseling zonder zorgen

Wanneer je voor een externe postpartner kiest, moet je enkel je bedrijfspost afdrukken en klaarzetten voor ophaling. Je partner doet de rest: van het verwerken en frankeren tot het bezorgen aan BPost voor de bedeling. Een postverwerker als EasyPost gaat zelfs nog een stapje verder en biedt je ook een extra dienst aan waarmee je jouw bedrijfspost zelfs niet meer zelf hoeft af te drukken. In dat geval volstaat het je brieven digitaal, in bulk of per document, naar je postpartner te versturen, waarna hij alle post correct afdrukt, verwerkt en bij BPost aflevert. Op die manier word je volledig ontzorgd op het vlak van postverwerking, zonder in te boeten aan kwaliteit en snelheid. Je vindt hier alvast meer info over EasyPrint, zoals de dienst bij EasyPost heet.

Houd je toch graag een oogje in het zeil? Geen probleem! Je krijgt steeds een gedetailleerde factuur van de professionele postverwerking. Bij EasyPost geven we je eveneens toegang tot een klantenportaal waarop je je postpakketten kunt volgen en de afgiftebewijzen van je aangetekende zendingen kunt bekijken.

Postverwerking op maat

Het ene bedrijf is het andere niet. Dat geldt ook voor postverwerking. Sommige ondernemingen hebben bijvoorbeeld een postvolume dat schommelt naargelang specifieke periodes van het jaar of momenten van de dag. Andere bedrijven versturen vooral facturen en aanmaningsbrieven of postpakketten die tijdig de deur uit moeten. Advocatenkantoren of incassobedrijven hebben dan weer een groot aantal aangetekende zendingen te versturen. Een professionele postpartner gaat samen met jou op zoek naar de meest geschikte oplossing voor het verwerken van je bedrijfspost. Daarbij kun je steeds rekenen op de expertise en flexibiliteit van je partner.

Innovatief en duurzaam bedrijfspost verzenden

Een postbedrijf houdt de vinger aan de pols op het vlak van innovatie en duurzaamheid. Dat zijn aspecten die alsmaar prominenter aanwezig zijn in het bedrijfsleven. EasyPost biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om aangetekende zendingen digitaal te versturen en zo papier te besparen. Dit gebeurt via een transparant proces en op een beveiligd platform met een correcte authenticatie van de verzender. Een ervaren postbedrijf biedt je dus de kans om op een veilige, vernieuwende en duurzame manier je bedrijfspost te versturen.

Voordelige en efficiënte oplossing voor bedrijfspost

Een laatste en niet onbelangrijke reden om met een ervaren postverwerker in zee te gaan, is het positieve kostenplaatje dat gepaard gaat met een efficiënte afhandeling van je uitgaande bedrijfspost. Afhankelijk van de gekozen oplossing staat je bedrijf immers ook niet langer in voor de aanschaf van postverwerkingsmateriaal, zoals enveloppen, vouwmachines, frankeermachines enzovoort. Je hoeft ook geen personeel meer te voorzien voor het verwerken van de bedrijfspost, waardoor je werknemers zich met nuttigere taken kunnen bezighouden.

Een ervaren postpartner verwerkt niet alleen jouw bedrijfspost, maar ook die van verschillende andere bedrijven en organisaties. Dat heeft als positief gevolg dat hij aan een voordeliger zegeltarief mag frankeren, aangezien hij een groot volume aan post verwerkt. Bovendien kiezen sommige postbedrijven, zoals EasyPost, ervoor om geen verwerkingskosten aan te rekenen. Zo geniet jij ten volle van professionele, effectieve en voordelige postverwerking.

Ook zorgeloos je bedrijfspost laten verzenden? Schakel EasyPost in voor een innovatieve oplossing op jouw maat! Meer weten? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier.

Lees ook

Meer weten?

Easypost

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven