Nieuwe green key tv-studio in Brussel

Meet. Work. Tech. Achter de huisslogan van BluePoint, dochterbedrijf van techfederatie Agoria, schuilt een liefde voor state-of-the-art technologie. De green key opnamestudio in Brussel is een nieuwe parel aan de kroon. Deze professionele tv-studio bevindt zich dichtbij de Europese wijk en de publieke televisiestations.


Met een studio van 100m2 en een opnamevloer van 70m2 ogen de cijfers van deze nieuwe studio indrukwekkend, die hiermee een van de grootste van Brussel is.

“Door de ruime configuratie van deze green key opnamestudio kunnen we snel schakelen tussen verschillende set-ups, bijvoorbeeld van een journaalformat naar een set-up voor een rondetafelgesprek,” vertellen Martin Libert en Laurent Coessens van BluePoint.

Toptechnologie

Deze nieuwe tv-studio is uitgerust met professionele geluids-, video- en belichtingsapparatuur om aan alle (live, opgenomen, virtuele) digitale producties te voldoen. De studio beschikt over een vaste regiekamer, kleedkamer, een lounge- en een maquillageruimte.

Voor opnames zijn er verschillende sets meubilair beschikbaar, gaande van een desk en stoelen tot krukken en tafels of andere meubels.

BluePoint green key opnamestudio


Te personaliseren 2D- of 3D-achtergronden

Bij de hightech uitrusting behoren 5 topcamera’s (met autocue), waaronder 4 met ingebouwde motor (tracking). Hierdoor blijven spreker en achtergrond visueel steeds in de juiste verhouding.

“Onze klanten kunnen kiezen uit verschillende 2D- of, nog indrukwekkender, 3D-achtergronden met tracking van de camera,” vult Laurent Coessens aan. “Wij stellen een bibliotheek van virtuele basissets ter beschikking, die we indien gewenst kunnen aanpassen aan de huisstijl en huiskleuren van de organisatie.”

Meer weten: download hier de brochure.

Welke formats zijn mogelijk in deze opnamestudio?

 • Interviews
 • Panelgesprekken en debatten
 • Keynotes
 • Tv-journaal
 • Evenementen
 • Webinars
 • Prijsuitreiking
 • Bedrijfsvideo’s

Service en begeleiding bij de productie

De specialisten van BluePoint begeleiden en adviseren tijdens de hele productie zowel op audio- als videotechnisch vlak. Ze helpen bij het ontwikkelen van het concept en de dynamische opzet op basis van een briefing, of schakelen van meet af aan een eigen regisseur in voor de productie. Een gedetailleerd script (draaiboek) zorgt voor een optimaal verloop van de opnames. BluePoint adviseert verder over de hele productie (intro, insert met namen van de sprekers, bumper, outro, muziek, jingle, ...).

Voor wie is deze green key studio in Brussel?

“Eigenlijk voor elke organisatie, klein of groot, die van een professionele opnamestudio wil gebruik maken,” aldus Martin Libert. “Ik denk aan bedrijven, media en tv-zenders, reclame- en communicatieagentschappen, federaties en politieke organisaties, enzovoort.

Een extra troef hier is de professionele businessomgeving van BluePoint. De opnames en uitzendingen in de tv-studio kunnen altijd uitstekend gecombineerd worden met vergaderingen, conferenties of evenementen.

Onthoud ook:

 • Catering is beschikbaar voor gasten en opnameteams
 • Snelle en sterke internetverbinding (wifi)
 • Ondergrondse parking met oplaadzones

Opnamestudio voor virtuele events

Deze green key opnamestudio is tevens uitstekend geschikt voor het streamen van virtuele evenementen. Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen die je moet weten voor je van start gaat met een virtueel evenement. Een belangrijke tip: probeer vooral niet het evenement op dezelfde manier te organiseren als een live evenement. Meer weten: Huur een green key opnamestudio voor een succesvol virtueel event


Kleinere opnamestudio bij Tech.Lounge

Ook coworking space Tech.Lounge, dat deel uitmaakt van BluePoint, beschikt over een opnamestudio die je in Brussel kan huren. Het is een kleinere green key studio waar je zelf een video kan opnemen zonder een professionele crew te moeten inhuren.

Meer weten over de green key studio’s van BluePoint en Tech.Lounge? Vraag hier jouw bezoek aan, of vul onderstaand formulier in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en BluePoint

Meer weten?

Bluepoint

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • BluePoint Antwerpen
 • BluePoint Brussels

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials