Op zoek naar ambachtelijk zuurdesembrood? The Bakery bakt het!

Een authentieke bakkerij, die puur en ambachtelijk zuurdesembrood bakt, dat is The Bakery, gevestigd op de site van stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen. Deze unieke locatie zorgt bovendien voor een bijzondere samenwerking. The Bakery bakt ook brood met ingrediënten, afkomstig van de brouwerij, zoals de bieren en de drafts.

Toen bakker Kenney Van Hoorick een aantal jaar geleden hoorde dat De Koninck ambachtelijke culinaire partners zocht om zich te vestigen op het domein van de brouwerij, moest hij niet lang nadenken om contact te nemen. Brood bakken op authentieke, vooral Franse wijze is zijn grote passie.

Zuurdesembrood met lang rijpingsproces

Nadat het deeg gedraaid is en vooraleer het zuurdesembrood de oven ingaat, ondergaat het een rijpingsproces van 24 tot 48 uur. Daardoor is de smaak veel intenser. The Bakery maakt voor zijn brood ook geen gebruik van verbeterstoffen.

Kenney Van Hoorick: “Voor mijn bloem werk ik nauw samen met molenaar De Dobbelaer uit Halle. Deze molenaar opteert bewust voor een korte keten en levert een puur product, zonder veel poespas. Voor nieuwe broodsmaken kiezen we in overleg de bloemsoorten.”

Heerlijk bier- en draft brood

En/of The Bakery regelmatig nieuwe soorten ambachtelijk brood in de rekken heeft liggen.

“We laten ons regelmatig inspireren door de producten van brouwerij De Koninck. Zo bakken we brood op basis van de draft van de bieren. Draft is een afkooksel van het graan dat op zich al veel smaak heeft. Dat voegen we toe aan onze degen.”

The Bakery gebruikt ook het bier zelf in bepaalde broodsoorten, zoals Triple d’Anvers, Winterkoninck.

Zuurdesembrood, goed voor de spijsvertering

Zuurdesembrood herken je niet alleen aan zijn pure smaak, maar ook aan zijn korst, die krokanter is en aan zijn kruim, dat ietsje vettiger is. Mensen met spijsverteringsproblemen kunnen het beter verteren.

“Met ons brood willen we het verhaal vertellen over hoe het vroeger was, en de mensen leren hoe echt, authentiek brood smaakt”, besluit Kenney Van Hoorick.

Meer weten?

KMODYNAMOO - rectangle202003.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Coachingplanet.be

  • Gephyra

Bekijk de socials