S19 leert jongeren programmeren

Afterwork: S19 geeft samen met bedrijven in Vlaanderen kansen aan jongeren

Business club B19 Antwerp organiseert regelmatig leerrijke netwerkevenementen met topsprekers uit verschillende branches.

Stéphan Salberter, de directeur van S19, een privéschool die jongeren met gratis opleidingen over de digitale transformatie wil klaarstomen voor de arbeidsmarkt en de toekomst, is op 12 maart te gast bij B19 Antwerp. De presentatie wordt gevolgd door een panelgesprek. 

S19 wil de jeugdwerkloosheid in België mee helpen oplossen

Om de kloof met de arbeidsmarkt te dichten en jongeren te wapenen voor de digitale transformatie in de bedrijfswereld, richtten Ian Gallienne en John-Alexander Bogaerts S19 op in Ukkel. S19 staat voor ‘School 19’, een innovatief onderwijsconcept voor jongeren tussen 18 en 30 jaar zonder diploma. Het leerprogramma, geïnspireerd op dat van School 42 in Parijs, is ontwikkeld om studenten die niet in het traditioneel onderwijs aarden, in de beste omstandigheden kansen te geven. In San Francisco, Parijs, Amsterdam, Zuid-Afrika en Moskou heeft deze aanpak reeds bewezen dat hij werkt. Duizenden afgestudeerden vonden zo een baan. We kunnen spreken van 100% tewerkstelling onder de afgestudeerden.

S19 wil meer jongeren uit Vlaanderen aantrekken

157 studenten volgen sinds oktober 2018 gedurende drie jaar de gratis programmeeropleiding. Er wordt gebruik gemaakt van de peer-to-peer pedagogie, een participatief leerproces.
Momenteel is 43% van de studenten afkomstig uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, 40% uit Wallonië, 11% uit Vlaanderen en 6% uit het buitenland.
“We hopen in de nabije toekomst meer kandidaten uit Vlaanderen en meer meisjes aan te trekken. Een van de objectieven van S19 was om 40 meisjes en vrouwen hun kans te laten wagen tijdens de selectieronden. Die missie is alvast volbracht:  momenteel doen 25 kandidates mee aan de selectieproeven en reeds 20 meisjes/vrouwen zijn ingeschreven voor de selectieproeven die deze zomer plaatsvinden”, zegt Stéphan Salberter. Lees ook het vorig interview dat de directeur van S19 aan KMOinsider gaf.

Afterwork panelgesprek

Na de presentatie van Stéphan Salberter volgt een panelgesprek over Hoe kunnen het onderwijs, jongerenorganisaties en bedrijven samen meer kansen creëren voor jongeren?’.
Deelnemers aan het panelgesprek: Stéphan Salberter, Karin Heremans - directeur GO! Atheneum Antwerpen en Beleidscoördinator preventie-radicalisering en polarisering GO!, Saskia Van Uffelen - Digital Champion Belgium en gepassioneerd om België te helpen in alle aspecten van de Digitale Agenda,  Marijke Seresia - oprichter en bezieler Piazza dell’Arte en Marleen Smekens - Managing Partner van Mentorprise, met 25 jaar expertise in HR en een duidelijk visie op ICT-competenties in het bedrijfsleven. Moderator is Edith Vervliet.

De sprekers van de afterwork

Afbeelding: Stéphan Salberter, Karin Heremans, Saskia Van Uffelen, Marijke Seresia en Marleen Smekens

Praktisch

De afterwork vindt plaats in Hotel Ter Elst in Edegem en start om 18:30 met welkom en ontvangst. Om 19:00 begint de 20’ presentatie gevolgd door het panelgesprek tot 20:00. Nadien is er tijd voor een cocktail en netwerken.

Alle info en inschrijving op de website van B19 Antwerp – Ter Elst.
Vragen over B19? Vul het formulier hieronder in.

Lees ook:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en B19 Antwerp Ter Elst

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • B19 Antwerp Ter Elst

Ook interessant

Interessante bedrijven