Afterwork over digitale transformatie bij B19

Gratis deelnemen aan een afterwork over digitale transformatie? Lees verder!

B19 is de businessclub voor de 21e eeuw. Tijdens ontspannen netwerkbijeenkomsten op toplocaties komen prominente sprekers een brandend actueel thema toelichten. Daarna is er plaats voor netwerken met interessante zakenmensen in een informele sfeer. Dat is essentieel om nieuwe contacten te leggen met andere ondernemers, kaderleden en vrijeberoepers of om je bestaande relaties verder uit te bouwen. Netwerken is immers de basis voor een gezonde uitbreiding van je business en laat je toe van elkaar te leren.

Netwerken, topsprekers en bijleren van elkaar

Freddy Arnauts, bezieler van B19, licht het als volgt toe: “In een wereld waar we worden overstelpt met online en offline informatie, kiest B19 bewust voor de formule van een persoonlijk gesprek met interessante personen uit het bedrijfsleven en de politieke en culturele wereld. Netwerken inspireert door de nieuwe inzichten die het oplevert, maar ook door de uitwisseling van passie. De passie en gedrevenheid van onze gastsprekers werkt aanstekelijk, net als de positieve energie die B19-leden uitwisselen tijdens de netwerkreceptie.”

Lees hier het volledige gesprek over netwerken vandaag, met Dirk Wouters, CEO Bank J. Van Breda & Co en voorzitter van de stuurgroep B19 Antwerp, en Freddy Arnauts.

Digitale transformatie

De eerstvolgende topspreker die B19 mag ontvangen, is Tim Claes, CCO van Real Dolmen. Op een afterwork op dinsdag 7 mei 2019 geeft hij een uiteenzetting getiteld “Digital Transformation is dead. Long live the digital flow.”

Digitale transformatie is een modewoord in de bedrijfswereld en de technologiesector. Deze transformatie drijft op zeven belangrijke elementen van het Internet of Things: artificiële intelligentie, digitale spraakassistenten, smart homes, drones en robots, verbonden voertuigen, sensors, en virtual en augmented reality. Het zal de klantenbeleving transformeren, net als de manier waarop we samen zakendoen.

Toch is het tijd om nog een stap verder te gaan. We moeten actief een wereld omarmen waarin een digitale denkwijze naadloos geïntegreerd is in ons leven en een ingesteldheid moet worden die we allemaal delen. Telkens je te maken krijgt met een probleem, zou je ook moeten nadenken over hoe technologie je kan helpen om de oplossing te vinden.

Maar bereiken bedrijven werkelijk de gewenste resultaten? Niet helemaal. Sommige organisaties starten zonder omkijken het ene initiatief na het andere op; andere organisaties raken verlamd door de onzekerheid waar ze voor staan en ondernemen niets. Waarom is dat zo? Welnu, omdat we de voorbije jaren onze attitude niet hebben bijgesteld. De technologische complexiteit die ons omringt, groeit exponentieel en de wereld verandert sneller dan ooit. Het wordt erg moeilijk om bij te blijven. Waarop moet je je tegenwoordig dan concentreren? Pak je het groot aan of ga je voor een snelle uitvoering? Leg je de prioriteit bij innovatieprojecten op lange termijn of juist bij operationele uitdagingen op korte termijn? Leg je de nadruk op mensen of mik je op resultaten? Hoe ga je om met deze dilemma's? Kun je keuzes maken uit deze lange lijst met soms conflicterende prioriteiten en projecten?

Naar een digitale flow voor je organisatie

Een digitale flow voor je organisatie is het sleutelbegrip voor 2019. Het gaat meer bepaald om je operationele IT te ontlasten, je bestaande omgeving optimaal te laten werken en waardevolle middelen vrij te maken om simultaan samen te werken aan strategische innovatie met de bedoeling om er een hoeksteen van te maken binnen je operationele organisatie.

Laat ons vanaf nu praten over een continue digitale flow, een verhaal zonder einde, zonder startpunt of eindmeet, die vandaag met morgen verbindt. Samen. Dat zou vanaf 2019 het nieuwe normaal moeten worden.

Praktisch

TIMING:
18:30-19:00 Welkom en ontvangst
19:00-20:00: Conferentie
20:00-21:30: Cocktail en netwerken
ADRES:
Hotel en Congrescentrum TER ELST
Kattenbroek 1
2650 Edegem

Exclusief aanbod voor lezers van KMOinsider: gratis deelname aan een afterwork

De netwerkbijeenkomsten van B19 zijn normaal gezien enkel toegankelijk voor leden. Lezers van KMOinsider kunnen nu echter gratis eenmalig deze afterwork bijwonen om kennis te maken met de businessclub en zelf te proeven van de vele voordelen van netwerken bij B19. Wil je deelnemen en alles leren over hoe je een digitale flow in je bedrijf op touw zet? Schrijf je gratis in voor de afterwork via deze link.

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en B19 Antwerp Ter Elst

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • B19 Antwerp Ter Elst

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Tweepuntnul

  • Geoteam

  • The ROC