Hoe word je een goed event manager?

Organisatie events

6 tips om een goed organisator van events te worden

Als event manager leid je de organisatie van events, congressen, beurzen, conferenties, bedrijfsfeesten,… in goede banen. Je zorgt dat de programmering, de catering, het parkeren,.. kortom alles van een leien dakje loopt. Speciale eventsoftware kan je tegenwoordig al een heel eind op weg helpen, maar dan nog is het belangrijk dat je over bepaalde kwaliteiten beschikt.

Je bent passioneel met je vak bezig

Een event organiseren is vaak stressvol en vraagt lange werkdagen. Een flinke portie passie voor het vak is onontbeerlijk. Maar als je ziet dat je vele werk uiteindelijk leidt tot een succesvol event, is de voldoening groot.

Je bent creatief

Als event manager ben je creatief en denk je out of the box. Houd de trends en nieuwe marketingtools in het oog en wees innovatief.

Je bent sociaal vaardig

Een goede event manager is sociaal vaardig en niet bevreesd om mensen aan te spreken. Hij of zij kan overweg met alle soorten van mensen, ongeacht rang of stand. Je blijft ten alle tijd beleefd en kalm.

Je bent een uitstekend organisator

Goed organiseren is een kunst en die beheers je tot in de puntjes. Multitasken en prioriteiten stellen zijn je tweede natuur als event manager. Vandaag word je ondersteund door event management software, maar organisatorisch talent blijft een must.

Je bent een teamplayer

Zeker wanneer het om een groot event gaat, is het belangrijk dat je een teamplayer bent. Je kan de organisatie immers dan niet alleen af.

Je kent de wetgeving

Als event manager ben je ook op de hoogte van de aansprakelijkheden en verzekeringen, de veiligheid op een evenement, de vergunningen die eventueel moeten aangevraagd worden, Sabam en je weet hoe je een contract met je opdrachtgever, vrijwilligers, studenten,… moet opstellen.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven