Stemmenimitator Dirk Denoyelle: spelenderwijs naar een kmo

Organisatie events

LEGO® blokjes helpen je een leuk event uit te bouwen

Antwerpenaar Dirk Denoyelle verdiende zijn brood als cabaretier en stemmenimitator. Toen zijn dochter een jaar of zeven was, kreeg ze een eerste door LEGO® blokjes. Bij haar papa zorgde dit voor een flinke dosis nostalgie. Denoyelle begon zelf LEGO projecten te bouwen. Vandaag stelt hij met zijn bedrijf ‘Amazings’ zeven mensen te werk.

Spelenderwijs naar een kleine kmo dus?

“Nu, ja, spelenderwijs,…”, knipoogt Dirk Denoyelle. “Als stemmenimitator en cabaretier deed ik veel optredens bij bedrijven. Ik wou ook wel eens van het ondernemerschap proeven. Ik ben begonnen met de opstart van een bedrijf om daar achteraf met kennis van zaken over te kunnen spreken in de motivational speech die ik geef voor bedrijven.”

Dirk Denoyelle is ook te gast bij bedrijven om te vertellen hoe hij de zevende LEGO Certified Professional van de wereld is geworden en hoe dit leidde tot een succesvol bedrijf. Amazings levert LEGO creaties over heel de wereld is vandaag vertegenwoordigd in Spanje, China, Letland en Slovakije.

Wat zijn de uitdagingen voor een LEGO kunstenaar?

Dirk Denoyelle: “Voor collega-bedrijfsleiders die exporteren is het vast herkenbaar. Het is vaak lastig om al het papierwerk in orde te krijgen. Laat ons toch gewoon ons product maken, zonder al die administratieve rompslomp. Een andere uitdaging is om onze creaties intact op hun bestemming te krijgen. Ik heb alle grote koeriers al uitgeprobeerd. De plaatselijke koeriers halen de zendingen wel met zorg op, maar voor je het weet, wordt je pakket in een magazijn over en weer ‘gesjot’. Het moet vooruit gaan…”

Organiseer eens een teambuilding of evenement met Lego

Dirk Denoyelle geeft niet alleen motivational speeches, met zijn LEGO blokjes geeft hij ook teambuildings. Hij deed dit trouwens ook al in het buitenland, in zeven verschillende landen en in vijf talen.

“Ik ben ook LEGO Serious Play® coach. LEGO ontwikkelde dit concept in 2004. Serious Play is een serieuze teambuilding, die twee dagen in beslag neemt en bestemd is voor groepen van twaalf tot zestien mensen. Ik heb zelf een versie ontwikkeld die geschikt is voor een voor- of namiddag, en voor veel grotere groepen. Op een plezante manier krijgen je medewerkers bepaalde inzichten en gaan ze beter samenwerken. Maar je kan er ook strategische bedrijfsbeslissingen mee faciliteren.”

LEGO op beurzen en events

LEGO constructies kunnen ook leuk zijn op beurzen of events. Zowat alles is na te bouwen met de blokjes, in reële grootte of op schaal. Je kan ook uitpakken met een Lego bouwpakketje als relatiegeschenk.

Amazings Art Experience

Waartoe het team van Amazings in staat is met LEGO blokjes kan je bekijken op de ‘Amazings Art Experience’, een grote tentoonstelling met meer dan 100 kunst- en bouwwerken in 2D en 3D, gemaakt uit miljoenen blokjes, die van 30 juni tot 22 juli plaatsvindt in Kortrijk Xpo, op een oppervlakte van 2000 m². Dirk Denoyelle: “In de loop van de voorbije jaren hebben we bouwwerken gemaakt voor zo’n 500 m² die ik altijd al wilde tentoonstellen. We hebben dat nu aangevuld met nog eens 1000 m² aan creaties. Zo is er een levensgroot marktplein met gevels in LEGO en in de etalages zijn er kleinere creaties te bekijken. En jong en oud mag ook hier en daar zélf meebouwen !” Meer info op www.amazings.eu.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven