The Bakery en Verloren Maandag: ambachtelijke worstenbroden met een ‘twist’

Marketing & Sales

Op Verloren Maandag eten de Antwerpenaren worstenbroden en appelbollen. The Bakery, de authentieke bakkerij op de site van Stadsbrouwerij De Koninck, maakt ze op ambachtelijke wijze én laat zich voor enkele speciale worstenbroden inspireren door zijn culinaire buren. Het team van The Bakery zorgt er met veel enthousiasme voor dat er op maandag 11 januari honderden kraakverse worstenbroden en appelbollen op jou liggen te wachten.

Verloren Maandag is de eerste maandag na de zondag na Driekoningen. De traditie wil dat dan lekkere worstenbroden en appelbollen worden gegeten.

Worstenbroden van The Bakery

“Aan deze fijne traditie werken we graag mee. Naast de klassieke enkele en dubbele worstenbroden en appelbollen bieden we ook een aantal specialiteiten aan”, stelt Kenney Van Hoorick van The Bakery.

Het vlees voor de klassieke worstenbroden komt van de Butcher’s Store, de rock-‘n-roll slagerij, die ook op het domein van brouwerij De Koninck gevestigd is en eveneens authentiek te werk gaat om het ambacht van de slager terug naar de essentie te brengen.

Worstenbroden volgens recept van twee restaurateurs

“Daarnaast hebben wij samen met onze 2 buren-restaurants een bijzonder recept ontwikkeld. In samenwerking met Black Smoke kozen we voor een worstenbrood dat een speciaal rookproces ondergaat en met The Butcher’s Son bakken we worstenbrood met kippenworsten.”

Worstenbroden met een lekker biertje erbij

Of wat dacht je van een worstenbrood en appelbol in combinatie met een lekker biertje? De Koninck lanceert een promotiepakket met worstenbrood, appelbol(len) en een een crowler of XL-blik aan halve prijs naar keuze. Meer info/bestellen via de website van De Koninck.

Puur en ambachtelijk zuurdesembrood

The Bakery is gekend voor zijn puur, ambachtelijk en smaakvol zuurdesembrood. Het brood ondergaat een rijpingsproces van 24 tot 48 uur vooraleer het de oven in wordt geschoven.

Kenney Van Hoorick: “We bakken ons brood volgens een volledig natuurlijk proces. Daardoor is de smaak ervan heel puur en zuiver. Het zuurdesembrood heeft een krokantere korst en het broodkruim is iets vettiger. Mensen met spijsverteringsproblemen verteren het veel beter dan ‘gewoon’ brood.”

KMODYNAMOO - rectangle202003.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials