Leaderboard BB.gif

Tip voor relatiegeschenk: artisanale Antwerpse marsepein

Marketing & Sales

Massepain Sleeubus is een bijna honderd jaar oude marsepeinfabriek vlakbij het Antwerpse Groen Kwartier. Met ‘Louis d’Anvers’ lanceert dit familiebedrijf een eigen label van artisanale marsepein. (foto’s: ©Ian Hermans Photography)

Massepain Sleeubus is al jaren bekend als een producent in bakkerijgrondstoffen. Dit Antwerpse familiebedrijf ontstond in 1923 en was tot over de landsgrenzen een grote speler in de productie van marsepein, fondant, geschaafde amandelen en broyage.

Tot vandaag werden de producten van Sleeubus Massepain enkel gesmaakt via bakkers, patissiers en chocolatiers. Nu lanceert het bedrijf een eigen gamma van artisanale marsepein voor iedereen. Het gaat om marsepein (met 50% amandelen) die op basis van een oude receptuur op ambachtelijke wijze geproduceerd wordt. Dankzij een doorgedreven passie, knowhow en Zuid-Europese amandelen omvat het Louis d’Anvers gamma enkele artisanale lekkernijen.

Ambachtelijk productieproces

“Aan het ambachtelijke procedé werd niets gewijzigd,” vertelt zaakvoerder Bart Peelmans. “De productie van marsepein start telkens met het pellen van de amandelen. Zo garanderen we dat onze smaakmeester met de meest verse noten aan de slag kan gaan om alle natuurlijke aroma’s te verwerken in het eindproduct. Na het blancheren en opwarmen van onze amandelen, mengen we ze met kristalsuiker. Daarna wordt het geheel tot een groffe amandelspijs geplet. Met een indrukwekkende kracht worden de twee ingrediënten gemengd. Vervolgens wordt het mengsel van suiker en amandelen tot een smeuïge pasta wordt gewalst.”

Respect voor het verleden, goesting naar de toekomst

Zaakvoerder Bart Peelmans leidt het bedrijf de toekomst in en ziet nog heel wat groeimogelijkheden:

“Ik vind het een voorrecht om dit mooie verhaal in de 21ste eeuw verder vorm te kunnen geven. Met respect voor het verleden, en met goesting naar de toekomst. En met een team van medewerkers vol ervaring, passie en metier.”

Pralines en buches

Het Louis d’Anvers gamma omvat zowel luxe marsepeinen pralines met een krokant laagje pure Belgische chocolade en ‘snackable’ (chocolade) buches met marsepeinvulling. De pralines zijn verkrijgbaar in een luxedoos van 28 of 56 stuks. De buches zijn zowel met als zonder chocolade verkrijgbaar, en zijn verpakt in repen van 40g. Alle info vind je via de webshop.

Bij Massepain Sleeubus worden naast marsepein nog andere producten gemaakt zoals amandelpoeder, geschaafde amandelen, fondant en choco-fondant. Bedrijven kunnen voor gepersonaliseerde relatiegeschenken en ‘private label’ producties contact opnemen via info@sleeubus.be .

Rectangle banner.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials