Vlaams koppel brengt piano’s en historische toetsinstrumenten naar grootste podia van Europa

Marketing & Sales

Het echtpaar Chris Taerwe en Benedikte Van Garsse is actief in een bijzondere nichemarkt. Met Quatre Mains Piano’s leveren zij piano’s en aanverwante diensten voor concerten allerhande, gaande van een piano die door een startende singer-songwriter wordt besteld voor een concert in een cafeetje tot een concertvleugel voor een grote concertzaal. Op Europees vlak is Quatre Mains Piano’s uniek in het aanleveren van oude, historische toetsinstrumenten voor concerten in grote operahuizen. Deze passie combineren Chris en Benedikte met pianowinkels in Gent en in Mechelen én met een B&B waar ook jij van harte welkom bent.


Van buffetpiano’s tot concertvleugels

“We beschikken over een vloot van zo’n 30 verschillende piano’s, van buffet- tot vleugelpiano’s. Die kan je bij ons huren voor een locatie of een gelegenheid naar wens: een huwelijk in een tuin, een opera, maar evengoed een concert van een popartiest. We zijn dus vaak de baan op om een piano naar een bestemming te brengen, en regelmatig is dat ook het buitenland”, vertelt Benedikte Van Garsse.

De concertservice die Quatre Mains in Europa levert is uniek. We spreken dan over clavecimbels, orgels, pianofortes …: “Die historische instrumenten leveren we in steden als Wenen, Lyon, Madrid, Hamburg, Zürich, Amsterdam, Parijs … Sporadisch gaan we met grote artiesten mee op tournee. In december zijn we zo nog op pad gegaan met Cecilia Bartoli.”


Showrooms in Gent en Mechelen

Het administratieve hart van Quatre Mains Piano’s, lid van TWS Projects (Ondernemers met een hart), is gevestigd in Gent: “Aangezien we daar toch aan het werk zijn, hebben we daar een winkel aan vastgehaakt, die particulieren, leerkrachten muziek, professionelen,… kan helpen aan het instrument van hun dromen. Vorig jaar hebben we een 2de showroom in Mechelen geopend, ondergebracht in het Hof van Cortenbach, een imposant 16de-eeuw stadspaleis.”


B&B met 5 gastenkamers

Op de tweede verdieping van de showroom in Gent hebben Benedikte en Chris vijf gastenkamers ingericht. Grote artiesten en muzikanten vinden meer en meer de weg naar de Oost-Vlaamse provinciehoofdstad en logeren graag bij Quatre Mains, maar ook jij kan een verblijf in de B&B boeken.

Service, snel, flexibel en wendbaar

Quatre Mains Piano’s is gekend omwille van zijn service, flexibiliteit en wendbaarheid. De volgende anekdote is daar een mooie illustratie van: “Hoe taal soms voor verwarring zorgt… Wij brachten een tijd geleden een Schiedmayer Celesta naar Teatro Real in Madrid, toch zo’n 1800 km van huis. Schiedmayer heeft Celesta’s en Glockenspielen. Na navraag moest het zeker een Celesta zijn. Tijdens de twee weken repetities was er niemand die daarover klaagde, maar toen de dirigent zelf in Madrid arriveerde, schoot die in een Franse colère. Bleek dat het een Glockenspiel moest zijn. We hadden nog 48 uur de tijd om ervoor te zorgen dat er een Glockenspiel op het podium van de El Real stond. We vonden er een in Lyon en zijn dan snel in onze bestelwagen gesprongen. 6 uur voor de start van het concert stond de Glockenspiel op het podium, klaar om te worden bespeeld.”

Ondernemers met een hart

Benedikte en Chris zijn ondernemers met een sociaal hart: “Natuurlijk is het als bedrijf belangrijk om winst te maken, maar we hechten ook veel belang aan ‘sociale winst’. We zijn veel bezig met muzikanten, van kleine vzw’s tot grote organisaties. Niet iedereen heeft het budget voor het muziekinstrument van zijn dromen. We proberen daarom zo goed als mogelijk een kader te scheppen waarbinnen iedereen zijn muzikaal project kan organiseren.”

Als lid van Ondernemers met een hart zorgde Quatre Mains er mee voor dat de muziekschool in De Pinte een nieuwe vleugelpiano kreeg.

Medeorganisator 123-Piano

Het koppel is ook een van de drijvende krachten achter het Gentse project 123-Piano waarbij elk jaar gedurende een maand piano’s op publieke plaatsen worden gezet. Kunstenaars mogen ze bewerken, en iedereen mag ze bespelen: “Wij zorgen ervoor dat de piano’s in orde zijn, beveiligd en goed beschut. We gaan voor het project ook op zoek naar wat ik ‘grootmoedertjes’ noem, piano’s die in het laatste deel van hun bestaan zijn, maar nog goed genoeg om mensen gelukkig te maken en te verbinden.”

Meer info over de dienstverlening van Quatre Mains?

Bel naar +32 09 233 80 59 of mail.

Schuilt er in jou ook een maatschappelijk verantwoorde, ambitieuze ondernemer? Word lid van TWS Projects!

KMODYNAMOO - rectangle202003.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials