Vlaamse combi horeca- en technische ervaring wereldwijd erkend

Marketing & Sales

Kurt Defour en zijn vrouw baatten 15 jaar lang een groot restaurant uit. Ze werden ervaringsdeskundigen in het gebruik van een van de eerste zogenaamde high speed ovens in ons land, ingevoerd vanuit Amerika. Na enkel jaren werd het echtpaar zelf exclusief invoerder voor de Benelux van high speed ovens van de merken Merrychef en Convotherm. Regelmatig deden de fabrikanten beroep op Kurt om zijn kennis en ervaring te delen met distributeurs wereldwijd. Hun vennootschap Jade is lid van TWS Projects (Ondernemers met een hart).

Kurt Defour genoot een technische opleiding, maar groeide, net als zijn vrouw, op in de horeca. Ze begonnen samen een restaurant: “Op een bepaald moment kregen we te kampen met personeelsgebrek. Ik kwam toen in contact met een verdeler van high speed ovens. Ik had nog nooit van dit type oven gehoord, maar heb er wel een gekocht. De oven bespaarde mij veel tijd en stress. Je hebt minder handelingen nodig en je gerechten zijn veel sneller klaar.”


High speed oven programmeren

Het daaropvolgende jaar kocht Kurt Defour zijn tweede high speed oven aan: “Voor de goede werking van zulke ovens komt het erop aan om deze goed te programmeren. Dat was een kolfje naar mijn hand. Voortdurend was ik daarmee bezig. Ik heb meer dan 600 programma’s gemaakt, tot de bereiding van beefsteak, lamskroon en zeetong toe.”

Deze kennis bleef bij de fabrikant van de ovens niet onopgemerkt. Kurt geeft regelmatig een voorstelling over zijn expertise.

“Na een paar jaar hebben mijn vrouw en ik ons restaurant van de hand gedaan, om ons fulltime op onze vennootschap Jade te storten voor de verkoop van high speed ovens en aanverwant keukenmateriaal. Met een high speed oven verbruik je minder energie, je kan er sneller mee werken, hij is heel gebruiksvriendelijk en je hebt minder personeel nodig. Belangrijk is wel dat de oven aangepast wordt aan je zaak en aan de gerechten die je ermee wil serveren. De oven wordt als het ware gepersonaliseerd. Dat is een precisiewerkje waar we veel aandacht aan besteden.”


Exclusief importeur van Merrychef high speed ovens voor België en Luxemburg

Jade groeide uit tot marktleider en stelt vandaag 17 mensen te werk. De high speed ovens vinden hun weg naar grote retailketens en benzineketens in de Belux, en ook naar restaurants, broodjeszaken, frituren,…: “De ovens verenigen drie technologieën in één. Warme lucht wordt onder hoge druk de ovenkamer in gestuwd. De gerechten worden meteen toe geschroeid waardoor ze hun vocht behouden en niet uitdrogen. Het magnetronsysteem in de oven zorgt er vervolgens voor dat het gerecht warm wordt. Alles staat en valt met een juiste afstelling van de oven, volgens de noden van je zaak.”

Booming business tijdens coronacrisis

In tegenstelling tot de verwachting kende Jade tijdens de coronacrisis een echte boom: “Veel horecamensen stapten over op take-away en kunnen de oven daarvoor goed gebruiken. Broodjeszaken, frituren en dergelijke bleven tijdens de coronacrisis gewoon open. Jade heeft momenteel verschillende vacatures. Solliciteren kan via deze link.

Schuilt er in jou ook een maatschappelijk verantwoorde, ambitieuze ondernemer? Word net als Jade lid van TWS Projects!

KMODYNAMOO - rectangle202003.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials