De voordelen van hybride wagens in je fleet

De voordelen van hybride wagens in je fleet

Partner

Waar tot voor kort de diesel de norm was voor bedrijfswagens, beweegt er de laatste jaren heel wat. Dieselwagens boeten aan populariteit in, zeker bij particulieren, maar ook bij professionals. De benzinewagen lijkt een aantrekkelijke optie, maar heeft hogere verbruikskosten en een hogere CO2-uitstoot, die voor professionals fiscaal minder interessant is. Bestuurders en fleetbeheerders gaan dus op zoek naar een optie die echt goedkoper en fiscaal voordelig is: een hybride wagen.

Wat is een hybride wagen?

Een hybride wagen heeft twee motoren: een traditionele verbrandingsmotor en een elektrische motor. De twee motoren kunnen onafhankelijk werken of samenwerken. Doorgaans werkt de elektrische motor op lagere snelheden of wanneer u aan een laag toerental rijdt. De benzinemotor neemt het over bij hogere snelheden. Zo rijd je dus in stadsverkeer of in de file met een geruisloze elektrische aandrijving. Wanneer je een maximum aan vermogen nodig hebt, werken de twee motoren samen. Bij het afremmen of vertragen laadt de batterij zichzelf weer op door de kinetische energie te recupereren. Sommige modellen kunnen daarenboven opgeladen worden via het stopcontact (plug-inhybrides).

Voordelen

Hybride wagens hebben heel wat voordelen ten opzichte van klassieke aandrijvingen, maar ook volledig elektrische wagens.

 • Lagere verbruiks- en onderhoudskosten

Sta je vaak in de file of rij je veel in stadsverkeer, dan rij je elektrisch en verbruik je minder benzine. De benzinemotor draait minder en verslijt dus minder snel. De elektrische motor bevat weinig delicate slijtageonderdelen en is onderhoudsarm.

 • Nooit een lege batterij

De batterij laadt zichzelf op bij het afremmen en vertragen. Je hoeft je wagen dus niet via het stopcontact op te laden. Is de batterij toch leeg, kun je bovendien altijd terugvallen op de benzinemotor.

 • Stil en comfortabel rijden

Een elektrische motor is geruisloos, zodat je meer van de geluiden rondom je hoort.

 • Milieuvriendelijk

Hybride wagens stoten minder CO2 en schadelijke stoffen uit dan hun klassieke tegenhangers.

 • Fiscaal interessant

Dankzij de lage CO2-uitstoot betaal je minder CO2-bijdrage en heeft een hybride wagen een hoge fiscale aftrekbaarheid. Het Voordeel Alle Aard ligt doorgaans zeer laag. Ook na 2019 blijft een hybride fiscaal voordelig.

Toyota, specialist in hybrides

Sinds de lancering van de Prius heeft Toyota een ijzersterke reputatie en unieke ervaring op het vlak van hybrides uitgebouwd. De autoconstructeur verkocht al 9 miljoen hybrides en voorspelt dat 65% van zijn verkochte wagens hybrides zullen zijn. Dankzij hun lage verbruik, lage CO2-uitstoot en onderhoudsarme motoren zijn Toyota-wagens een ideale keuze voor je wagenpark. Ze betekenen een wezenlijke besparing op je wagenkosten. Toyota biedt je bovendien een uitstekende service met zijn 5+10+10-formule: 5 jaar garantie (beperkt tot 200.000 kilometer), tot 10 jaar Eurocare-pechbijstand en tot 10 fabriekswaarborg op de hybride batterij (beperkt tot 100.000 kilometers).

Garage Van Dijck, jouw referentie voor Toyota

Ben je op zoek naar hybride wagens voor je wagenpark, dan is Toyota Van Dijck dé referentie voor professionals. In de showroom vind je alle wagens, van personenwagens tot industriële voertuigen en 4x4. Je kunt rekenen op een persoonlijke service en klantvriendelijk advies. De ervaren technici in de werkplaats werken met de modernste apparatuur en originele vervangonderdelen. Zo gaan jij en je werknemers zorgeloos op weg in een veilige, comfortabele en zuinige wagen.

Lees ook

Meer weten?

Contactinformatie

 • Toyota Van Dijck
  Ringlaan 2
  2960 Brecht
 • +32 (0)3 313 05 79

Ook interessant

Interessante bedrijven