Het managementteam van COTW

Digitaal veilingplatform KAR Auction Services neemt CarsOnTheWeb over

Auto & Onderdelen

End-to-end platform breidt uit en verankert Europese operaties

Het digitaal veilingplatform KAR Auction Services (Nyse: KAR), actief in remarketing van voertuigen en technologiediensten, heeft een overeenkomst bereikt om in het eerste kwartaal van 2019 het in België gevestigde CarsOnTheWeb (COTW) over te nemen. COTW is een online veilingbedrijf, dat eindecontract leasewagens, bedrijfsvoertuigen en stockwagens van leasemaatschappijen, autohandelaren, vlooteigenaren en autoverhuurbedrijven verkoopt.

Prijskaartje van 91 miljoen euro

Aan de overname hangt een prijskaartje van ongeveer 91 miljoen euro in contanten. Bijkomend zal 65 miljoen euro van eigenaar wisselen, afhankelijk van bepaalde voorwaarden en van de performantie van COTW. Alleen wettelijke goedkeuringen kunnen de deal nog in de weg staan.

Portfolio met veilingmarkten uitbreiden

Met de overname wil KAR zijn portfolio van fysieke en online veilingmarkten in Noord-Amerika en in het Verenigd Koninkrijk uitbreiden. Daarnaast wil KAR de technologieën, data analytics en andere ondersteunende diensten van COTW in heel Europa uitrollen.

"CarsOnTheWeb is een toonaangevend remarketingplatform op het Europese vasteland, gespecialiseerd in de verkoop van auto’s over de grenzen heen. Door de toetreding van COTW tot onze familie van bedrijven kan KAR zich onmiddellijk verankeren in de internationale markt", aldus Jim Hallett, voorzitter en CEO van KAR. "Het bewezen, winstgevende bedrijfsmodel van CarsOnTheWeb brengt onze organisatie technologische innovatie, ervaren leiderschap en een actief Europees klantenbestand bij. Als de deal rond is, zal de complementariteit van beide bedrijven de verdere groei van KAR bewerkstelligen en kunnen we onze klanten meer globale en geïntegreerde oplossingen bieden."

Nieuwe diensten voor de autohandel ontwikkelen

COTW heeft verkooppunten in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje en kopers uit meer dan 50 landen. De online en mobiele tools van het bedrijf zijn beschikbaar in 19 talen. In 97% van de gevallen worden voertuigen verkocht over de landsgrenzen heen.

"Het platform en de logistieke oplossingen van CarsOnTheWeb garanderen een naadloze, gebruiksvriendelijke en geïntegreerde dienstlevering op globale schaal. Door gebruik te maken van KAR's uitgebreide portfolio van technologie, sterke sectoriële verankering en bestaande ADESA entiteiten in het Verenigd Koninkrijk, kunnen we het bestaande aanbod verbeteren en nieuwe diensten ontwikkelen voor de autohandel”, stelt Benjamin Skuy,  executive vice-president bij KAR voor internationale markten en strategische initiatieven.

Enkele cijfers

KAR, met hoofdkantoor in Carmel, Indiana, stelt ongeveer 17.500 mensen te werk in de VS, Canada, Mexico en het VK. Via de veilingen worden meer dan 5.5 miljoen eenheden verkocht, goed voor meer dan 40 miljard dollar. COTW heeft vestigingen in 7 landen en stelt 170 mensen te werk. Het bedrijf verkoopt aan professionele autodealers in meer dan 50 landen in Europa, voornamelijk in Midden- en Oost-Europa.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven