Nieuwe BMW-garage op oude Wycam’s-site in Kalmthout

Auto & Onderdelen

Voormalige borstbollenfabriek wordt moderne autoconcessie

Na bijna 70 jaar op dezelfde locatie in Kalmthout is het voor BMW Meeusen tijd voor een nieuw verhaal. In de zomer van 2019 is de nieuwe locatie op de voormalige borstbollenfabrikant Wycam’s klaar voor gebruik.

Al van bij de start in 1959 heeft de familie Meeusen op geregelde tijdstippen gebouwd en verbouwd. De laatste grondige verbouwing dateert van 2007-2008 en vijf jaar geleden werden de parkings, de carrosserieafdeling en het bandenhotel nog grondig aangepakt. De site van de bekende Kalmthoutse ‘borstbollenfabriek’ Wycam’s komt volgens de familie Meeusen tegemoet aan de snelle groei van de concessie.

Alles onder één dak

Op de oude site van Wycam’s komen alle activiteiten onder één dak te zitten. In de nieuwbouw worden de nieuwe en premium selection wagens samen tentoongesteld. Ook de receptie, werkplaats, carrosserie, magazijnen en kantoren krijgen meer ruimte. Van de oude Wycam’s site werd de fabriekshal behouden. Die wordt omgebouwd tot een overdekte parking met verscheidene verdiepingen.

Toekomstgericht

Samen met architect Bart Van Winckel werd een toekomstgericht bedrijf ontworpen dat zo efficiënt mogelijk ingedeeld wordt. De nieuwe gebouwen zullen voldoen aan de laatste richtlijnen die BMW wereldwijd aangeeft voor zijn showrooms en werkplaatsen. Ondertussen vordert de werf zo snel dat het gebouw half december 2018 wind- en waterdicht kan worden opgeleverd. In juli 2019 moet het nieuwe bedrijfsgebouw operationeel zijn.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven