Renault Trucks Optifuel Challenge 2019

Gerald Sunderman is zuinigste truckchauffeur tijdens Optifuel Challenge

Bedrijfsvoertuigen & Trucks

Meer dan 100 truckchauffeurs namen deel aan de Renault Trucks Optifuel Challenge 2019. De chauffeurs moesten zo zuinig mogelijk met een Renault Trucks T op een parcours rijden. Gerald Sunderman van Coca Cola Enterprises manoeuvreerde zich naar de eerste plaats.

Zuinig, efficiënt én veilig met een truck rijden

De vijfde editie van dit event vond plaats op 2 locaties: in Leuven en Leudelange, Luxemburg. De jury keek niet alleen naar het brandstofverbruik, maar ook naar efficiëntie (gemiddelde snelheid, gemiddeld remverbruik, uitrol tijd en cruise control tijd), veilig weggedrag, anticipatie en correct gebruik van het voertuig. Om te bepalen welke chauffeur het parcours het beste had afgelegd, werd gebruik gemaakt van Optifleet van leverancier OpenICT. Deze tool haalt data uit het voertuig, waardoor de trajecten van de deelnemers met elkaar kunnen worden vergeleken.

Gerald is zuinigste chauffeur van België

De zuinigste chauffeur van België is Gerald Sundermann van Coca Cola Enterprises Belgium. Hij wist het uitdagende parcours in Leuven als beste af te leggen. Gerald is geen onbekende in deze wedstrijd, hij behaalde immers in de vorige editie in 2017 een knappe tweede plaats en wist de edities van 2013 en 2015 al te winnen.

Gerald (foto rechts) mag samen met Michael Schmitt (foto links), die de competitie in Luxemburg won, deelnemen aan de internationale finale in Lyon. Daar nemen ze het op tegen de winnaars van de 26 andere deelnemende landen.

 

Over Renault Trucks

Renault Trucks maakt deel uit van Volvo Group, constructeur van vrachtwagens, autocars en bussen, zware voertuigen voor de bouwsector en motoren voor de industrie en de scheepvaart.  De ontwikkeling en assemblage van de Renault Trucks gebeuren in Frankrijk, waar Renault Trucks de meeste componenten produceert. 

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant