Bedrijfswagens voor jouw personeel

Mobiliteit

Een bedrijfswagen is een mooi extralegaal voordeel voor elke werknemer. Maar ook als werkgever kan je jezelf profileren als een aantrekkelijke werkgever. Twijfel je nog of deze investering de moeite waard is? Wij geven je enkele redenen waarom bedrijfswagens interessant zijn om te overwegen.

Leasen of kopen

Als werkgever kan je je personeel twee keuzes geven: een auto leasen of kopen. De aankoop van een auto is meestal goedkoper, maar dan moet je wel meteen een serieus bedrag ophoesten. Bij autoleasing kan je de btw spreiden in de tijd. Bovendien kan je de geleasde auto’s in je vloot jaarlijks afschrijven. Er bestaan twee vormen van leasing: financial lease en operational lease, ofwel huren. Bij financial lease wordt de onderneming eigenaar van de bedrijfswagen. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij de eigenaar voor een bepaalde looptijd. Is die looptijd afgelopen, dan kan de klant - het bedrijf dat de wagens least of huurt - verder leasen, de auto’s aankopen of ze teruggeven aan de leasemaatschappij. De mogelijkheden bij leasing zijn dus groter dan bij de aankoop van bedrijfswagens.

Financiële voordelen

Je hebt het al in de gaten: een bedrijfswagen is financieel voordelig omdat het fiscaal aftrekbaar is. Bij een elektrische bedrijfswagen is het fiscaal voordeel zelfs 100%. Koppel je ook een tankkaart aan de bedrijfswagen, dan levert deze kaart een voordeel van alle aard op. Zo’n tankkaart is er niet alleen voor auto’s die op benzine of diesel rijden, maar je kan ook elektrisch laden met deze kaart. Heb je een tankkaart van Maes, dan kan je deze makkelijk koppelen aan de Maes app. Ben je je tankkaart eens vergeten, dan kan je via de app toch gewoon tanken.

Welzijn van je medewerkers

Heb je personeel die vaak onderweg is voor zijn of haar functie of is het kantoor niet zo makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer? Dan is het zeker de moeite om na te denken over het aanbieden van een bedrijfswagen. Voor veel werknemers is het een mooi extralegaal voordeel, niet alleen financieel, maar ook voor hun (mentaal) welzijn. Ze zijn niet meer afhankelijk van het openbaar vervoer en kunnen zo met minder stress hun dag beginnen of eindigen. Win-win dus in dit geval. Als je de wagen ook nog eens gaat aanbieden voor persoonlijk gebruik, bijvoorbeeld je werknemer mag de wagen met tankkaart gebruiken voor een reisje naar het zuiden van Frankrijk, dan ben je natuurlijk al helemaal een aantrekkelijke werkgever.

banner jaguar2.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials